Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

İl il riskli bölgelere yenileri eklendi
banner852

Sağlık Bakanlığı tarafından her hafta il il koronavirüs risk haritası yayınlanıyor. Yayınlanan haritaya göre illerin yeni renk kodlarının nasıl şekilleneceği merak ediliyor. 

Kademeli normalleşme sürecinde Türkiye'nin koronavirüs risk haritası her hafta, renk haritası ise iki haftada bir güncelleniyor. Türkiye düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli iller olarak renklerine göre ayrıldı ve kısıtlamalar belirlendi. 1 Mart 2021 tarihinden itibaren kademeli olarak normalleşme sürecine girdiğimiz süreçte yeni renk kodu haritası merak konusu oldu. 

6-12 MART 2021 HAFTALIK VAKA SAYISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 100 bin kişide haftalık vaka sayısını paylaştı. İllere göre 6-12 Mart tarihleri arasında Covid-19 vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul'da 178,25, Ankara'da 68,53, İzmir'de 78,57 oldu. Haftalık verilere göre 100 binde en fazla Kovid-19 vakası, Samsun, Sinop, Giresun, Balıkesir ve Kilis'te görüldü. 100 binde en az Covid-19 vakası görülen iller Siirt, Şırnak, Hakkari, Şanlıurfa ve Batman olarak sıralandı.

Bugüne kadar açıklanan 5'inci virüs haritası, megakent İstanbul'daki olumsuz tabloyu gözler önüne serdi. Açıklanan ilk haritaya göre her 100 bin kişide 60 vakaya rastlanan İstanbul'da vaka oranları 1 ay içinde 3 kat arttı. 6-12 Mart tarihleri arasında megakentte her 100 bin kişide 178 vaka görüldü.

Türkiye'nin diğer dört büyük şehrinde ise vaka yoğunluğu ise normalleşme adımlarının atılmasına rağmen korkutucu boyutta değil. 6-12 Mart tarihleri arasında Ankara'da 68, İzmir ve Bursa'da 78, Antalya'da ise her 100 bin kişide 95 vaka kaydedildi.

Riskin arttığı illerde kısıtlamalar da artacak. Güncellenecek haritada gözler özellikle 9 ilde, özellikle vaka sayısının arttığı illerde olacak. İşte o riski artan iller;


Kocaeli
Kilis
Artvin
Çanakkale
Tekirdağ
Kırklareli
İstanbul
Yalova
Mersin

Anahtar Kelimeler:
SağlıkKoronavirüs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876