Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner798

Koronavirüs belirtileri değişti
banner852

Tüm dünya bir buçuk yıldan uzun süredir koronavirüsle mücadele ediyor. İngiltere'de yapılan yeni bir araştırmaya göre, hastalığın ilk 5 belirtisi değişti. Yeni görülen semptomlar ise yüksek ateş, titreme, devamlı öksürük, koku kaybı ve değişikliği ile tat kaybı ve değişikliği olarak belirlendi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsle mücadele halen devam ediyor. Şu ana kadar virüs nedeniyle 5 milyon kişi yaşamını yitirdi. Koronanın en dikkat çeken varyantı ise Delta oldu.

DELTA VARYANTININ BULAŞICILIĞI DAHA YÜKSEK

İlk olarak Hindistan'da görülen Delta varyantının daha bulaşıcı olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Söz konusu varyant küresel vaka artışının bir numaralı nedeni olarak gösteriliyor.

KORONA BELİRTİLERİ DEĞİŞTİ

Hürriyet'te yer alan habere göre İngiltere'den gelen son rapor ise varyantlar ve aşı olan kişilerde farklı semptomların görülmesi nedeniyle korona belirtilerinin değiştiğine işaret ediyor. Yeni 5 belirti şöyle:

Yüksek ateş

Titreme

Devamlı öksürük

Koku kaybı ve değişikliği

Tat kaybı ve değişikliği

Uzmanlar bu belirtilere sahip olan kişilerin aşılı olsun ya da olmasın mutlaka test yaptırmaları gerektiğinin altını çiziyor.

VARYANTLARIN EN YAYGIN BELİRTİLERİ

Uzmanlar ayrıca bunun sadece en yaygın 5 semptom olduğunun altını çiziyor. Mu ve Delta varyantlarına yakalanan kişilerde görülen semptomların tam listesi ise şöyle:

Yüksek ateş

Titreme

Devamlı öksürük

Koku kaybı veya değişikliği

Tat kaybı veya değişikliği

Baş ağrısı

Olağandışı yorgunluk

Boğaz ağrısı

Bilinçte bulanıklık

Deri döküntüsü

Ağız veya dilde meydana gelen değişiklikler

Kırmızı ve ağrılı parmaklar veya ayak parmakları

Nefes darlığı

Göğüs ağrıları

Kas ağrıları

Boğuk ses

İshal

İştahsızlık

Karın ağrısı

Burun akması

Hapşırma

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876