Öne Çıkanlar CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza CİNSEL SALDIRI
banner867

10 fabrikanın temeli törenle atıldı
banner852

Samsun’un Havza İlçesi Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 10 fabrikanın temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bugün bölgemize ve ülkemize örnek olacak atılımları gerçekleştiriyoruz. Havza çok önemli. Burası bin dönümdü, 10 bin dönüme çıkartıyoruz. Zamanı geldiğinde de 20 bin dönüme çıkaracağız” dedi.

Yeni kurulmasına rağmen yatırım alanı 10 bin dönüme çıkarılacak Havza- Bekdiğin OSB, özel sektörün yeni adreslerinden biri haline geldi. Üretim tesislerini buraya kurmak isteyen 10 yatırımcı için bugün temel atma töreni düzenlendi. Törene Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel, yatırımcı iş insanları ile çok sayıda davetli katıldı.

BAŞKAN DEMİR YATIRIMCILARI TEBRİK ETTİ

Törende konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Havza Bekdiğin OSB’nin yakın zamanda şehrin önemli stratejik yatırım noktalarından biri haline geleceğini söyledi. 10 yeni fabrikanın da hizmete girmesiyle kent ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade eden Başkan Demir, “Bugün Samsun ve Havza için özel bir gün. Atatürk ve silah arkadaşları Samsun’da 6 gün kaldıktan sonra 25 Mayıs’ta Havza'ya geliyor ve asıl çalışmayı burada yapıyor. Buradan da Amasya, Erzurum ve Sivas’a gidiyor. Bu temel atma töreninin, 25 Mayıs gününe denk gelmesi, geleceğe yönelik yapılacak büyük çalışmayla da örtüşüyor. Havza- Bekdiğin OSB’yi konuşuyoruz. Buranın oluşumu çok ilginçtir. Bir tane yatırımcının bile sanayi tesisi kurma talebi yokken, sanayi alanı ilan ettirdiğimiz tek yer Havza Bekdiğin OSB’dir. Burası, OSB yapılmadan yolu yapılan tek bölgedir. Gelecek vizyon çerçevesinde Samsun’un sanayi havzası da burasıdır. Bunu iyi görmek, iyi anlamak lazım. Burayı tüm şartları zorlayarak yaptık” dedi.

HAVZA OSB SANAYİ MERKEZİ OLACAK

Uzun yıllardır Çorum’un Samsun’a örnek gösterildiğini anlatan Başkan Demir, “Samsun’un elektrik tüketimi, Sinop’tan Artvin’e kadar tüm illerin toplamından büyüktü. Bugün merkez OSB doldu. Yeni alan yok. Gıda OSB’yi kurduk. Merkezde 2 bin 600 dönüm büyüklüğündeki yeni OSB’nin de kuruluşunu gerçekleştirdik. Ama Havza çok önemli. Bin dönümdü, 10 bin dönüme çıkartıyoruz. Zamanı geldiğinde de 20 bin dönüme çıkaracağız. Bölge olarak 20 bin dönümden daha büyük bir arazi uygunluğu söz konusu. Dolayısıyla Merzifon, Suluova, Havza ve Kavak üst kottur. Bu bölge, Türkiye’nin ve Kuzey Anadolu’nun sanayi havzası haline gelecek. Ve bunun da merkezi Havza Bekdiğin OSB olacak. El birliği ile iyi bir yere doğru götürüyoruz” diye konuştu.

KENEVİR EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK

Bölgenin merkezi olan Samsun’un her geçen gün büyüyerek, geleceğe emin adımlarla yürüdüğüne dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir şunları söyledi:

“Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte Havza Bekdiğin OSB’yi bugün, gelecek nesillere armağan etmiş olduk. Bugün bölgemize ve ülkemize örnek olacak atılımları gerçekleştiriyoruz. İlaç sanayinde değerlendirilecek kenevir konusu çok önemli. Üretime geçtiğinizde de çok önemli mesafe kat edilmiş olunacak. Kenevir üretiminin de ekimi, sanayi ve ihracatıyla Samsun’a ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Yatırımlarda sanayi parsellerinin önemi hızla artıyor. Küçük parsellerden büyük parsellere geçmeliyiz.”

İHRACATTA KONYA VE KAYSERİ GEÇİLECEK

Sanayi noktasında Samsun’un Konya’yı da Kayseri’yi de geçeceğinin altını çizen Başkan Demir, “Bundan kesinlikle emin olalım. Vizyonumuz da hedefimiz de bu. Geçen yıl ihracatımız 1 milyon 325 milyon dolar oldu. Önceki yıla göre yüzde 105 arttı. Bu sene de bu rakamın üzerine yüzde 25 daha artış gösterecek. Yıllık ihracatı bizden çok çok fazla olan bir şehrimizi, 6 yıl sonra sollayıp geçeceğiz. 10 yeni fabrikanın daha temelini attık. Elini taşın altına koyan iş insanlarımızı üretecekleri katma değer ve sağlayacakları istihdamdan dolayı kutluyorum. Kentimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” İfadelerini kullandı.

Özel sektör kuruluşlarının Havza OSB’de temeli attığı tesisler ise şunlar;

Uğur Balkuv Triko Sanayi ve Ticaret A.Ş kenevir üretimi ve elyaf tesisi, Lacivert Aksesuar Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Düğme İmalatı Tesisi, Tirend Mühendislik Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş endüstriyel fırın imalatı tesisi, Dinçer Sıcak Dövme ve Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ana metal sanayi çelik dövme tesisi, Ayba (Anka) Tekstil, tekstil tesisi, Blacksea Aqua Feel Group Yem Sanayi ve Ticaret A.Ş yem imalatı tesisi, Vaat Süt Ürünleri İthalat ve İhracat Ticaret Limited Şirketi süt ve ürünleri tesisi, Blokhan Ahşap Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ahşap yapı malzemesi üretimi tesisi, Öztaş Vending Otomat Sistemleri Gıda, İnşaat, Turizm, Sanayi ve Ticaret Limidet Şirketi et entegre tesisi ve Akademi Tıbbi Aletler ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ise tıbbi malzeme üretimi tesisi.

Anahtar Kelimeler:
FabrikaHavzaSamsunBafra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876