Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

19 MAYIS POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU'NDA MEZUNİYET COŞKUSU


Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'nun 14'üncü döneminde mezun olan 121'i kadın, 360 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Mezuniyet törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile mezun olan polislerin yakınları katıldı. Tören saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Cihan Alagöz konuşma yaptı.

Konuşmasının başında mezun olay öğrencileri tebrik eden Vali Şahin, "Zor bir coğrafyada farklı kültürlere, kimliklere ev sahipliği yapan bir ülkede yaşıyoruz. Ve ülkemiz son yıllarda gelişen demokrasisiyle, ekonomisiyle dünyada dikkatleri üzerine topluyor. Ülkenin bu dikkat çekici yükselişi birilerini rahatsız etmiş olacak ki son dönemlerde maalesef ülkemizde polisimize askerimize alçakça saldırılarla birliğimizi ve dirliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin güvenliğinden asla taviz vermeyiz ve bu yüzden terörle mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi sonuna kadar devam edecektir. Geçmişte olduğu gibi güvenliği bahane ederek hukukun çiğnenmesine, demokrasinin duraklamasına özgürlüklerin kısıtlanmasına da asla imkan tanımayacağız. Özgürlükler ve güvenliğin arkasındaki dengeyi biz çok iyi biliyoruz. askere polise molotof atanların, kurşun sıkanların ve bunlara destek olanların özgürlük ve demokrasi inancına, bizim inancımızda asla yer yoktur. Ancak hukuk çerçevesinde herkes demokratik tepkisini gösterebilir ve bu çerçevenin dışına çıkanlar olursa gereken cevabı kanunlar karşısında alır" dedi.

Daha sonra 360 öğrenci, üzerinde anayasa, Türk bayrağı ve tabanca bulunan masaların üzerine ellerini koyarak meslek yemini etti. Aileler töreni görüntülemek için birbirleriyle yarıştı. Törende son olarak 360 mezun şapkalarını havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı. Öğrenciler birbirine sarılarak gözyaşı döktü. Bazıları ise çalan müzik eşliğinde oynadı. Aileler öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Mezun olan öğrenciler ise selfi yaparak anı ölümsüzleştirdi.,


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.