Öne Çıkanlar Doluluk oranı Midye
banner797

26 Ocak Dünya Gümrük Günü etkinlikleri
banner852

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhuriyet Başsavcısı M. Sabri Kılıç ve protokol üyeleriyle birlikte, bu yıl ‘Veri Kültürünü Benimseyerek ve Veri Ekosistemi Oluşturarak Gümrükte Dijital Dönüşümün Artırılması’ temasıyla kutlanan 26 Ocak Dünya Gümrük Günü etkinlikleri kapsamında Orta Karadeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen programa katıldı.

İlimizde 2021 yılında yapılan ihracatın bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 70 artarak 1 milyar 272 milyon 514 bin dolara ulaştığını dile getiren Samsun Valisi, sürdürülebilir ekonomik büyümeye öncülük etmek, ticaretin daha rekabetçi, hızlı ve güvenli olmasının sağlanması amacıyla görevlerini özveriyle yerine getiren Bölge Müdürlüğümüz personellerini Bölge Müdürü Ersin Başaran nezdinde tebrik ederek, ticaretin büyümesine katkı sağlayan tüm gümrük çalışanlarının 26 Ocak Dünya Gümrük Günü'nü kutladı.

Üretimin olmazsa olmaz olduğunu ve bunun yolunun da OSB’lerden geçtiğini dile getirerek, bu bağlamda hep birlikte gayret gösterdiklerini söyleyen Samsun Valisi Zülkif Dağlı, “Tekkeköy OSB’nin artık dolmuş olması nedeniyle yeni OSB’lerimizle ilgili genişletme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Başlangıçta 3.500 dönüm olarak düşündüğümüz Havza OSB genişletme alanının talebin çok olması nedeniyle 10 bin dönüm olarak güncelledik. Yine Kavak OSB’nin 480 dönümlük genişleme dosyasını Cuma günü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza sunuyoruz. Ayrıca Samsun Yeni OSB ile ilgili çalışmalarımızda da artık son haftadayız. Samsun Lojistik Merkezimiz çok önemli bir konumda ve yoğun talep görüyor. Orada 4 tane depoyu daha bitmeden kiraladık ve yeni 4 tane daha yapılması için karar aldık. Gıda OSB’de altyapı ihalemizi yaptık ve inşaat başladı.


Çarşamba OSB’nin de altyapı ihalesine çıkıyoruz. Bafra Sera OSB’nin de altyapı çalışmaları devam ediyor. Vezirköprü Besi OSB’nin kendi süreci ilerliyor ancak bunun yanında bir de Karma OSB ile ilgili çalışmamız devam ediyor ve inşallah orada da 1.500 dönümlük bir OSB kuracağız. Kadın istihdamı bilindiği üzere kırsalda çok daha kıymetli oluyor. Bu nedenle buralara özellikle tekstil firmalarını getirerek kadın istihdamını artırmakla yükümlüyüz. Tabi bunlar, parayı bankaya yatırarak para kazanmayı değil de parayı üretime dönüştürerek para kazanmayı düşünen sizler gibi kıymetli müteşebbislerimiz sayesinde oluyor. İstihdam oluşturmak ve ekmek vermek kadar güzel bir şey yok ve sizler de bunun hazzını almışsınız. Bu vesileyle tüm iş insanlarımızı ve Gümrük Müşavirlerimizi kutluyorum.” dedi.

Programın sonunda Samsun Valisi, Orta Karadeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantı idarelerinden en fazla ihracat gerçekleştiren Yeşilyurt Demir Çelik Endüstri ve Liman İşletmeleri Anonim Şirketi, Eti Bakır Anonim Şirketi, British American Tobacco Tütün Mamülleri San.Tic. Anonim Şirketi, Sampa Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Toros Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Ulusoy Un Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ve Acacia Maden İşletmeleri Anonim Şirketi firmalarının temsilcilerine plaketlerini protokol üyeleriyle birlikte vererek, başarılarının devamını diledi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunZülkif Dağlı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876