Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner797

40 Kişilik arama kurtarma ekibi Samsun'a döndü

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından hızla şehre ulaşarak vatandaşların yardımına koşan Samsun Büyükşehir Belediyesi personelinin bir kısmı, görevlerini mesai arkadaşlarına devrederek geri döndü. Aralarında depremzedelerin de bulunduğu 40 kişilik ekip, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)’da karşılandı. Belediye çalışanları dinlenmek üzere evlerine giderken, kendilerine psikolojik destek sağlanan afetzedeler ise akrabalarıyla buluşturulacak.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde etkili olan deprem felaketi sonrasında hızla harekete geçen Samsun Büyükşehir Belediyesi, tüm birimlerden çok sayıda personelini bölgeye sevk etti. Kahramanmaraş merkez ve Elbistan ilçesinde bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Anakent İmar İnşaat Şirketi çalışanları, çadır kurulum çalışmalarında görev alarak, mobil mutfak kurup sıcak yemek dağıttı. Ayrıca kentte depremde zarar gören vatandaşlara psikolojik desteklerde de bulunuldu.

Afet bölgesinde görevli personelin bir kısmı, görevlerini mesai arkadaşlarına devrederek geri döndü. Aralarında depremzedelerin de bulunduğu 40 kişilik ekip, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)’da karşılandı. Belediye çalışanları dinlenmek üzere evlerine giderken, kendilerine psikolojik destek sağlanan afetzedeler ise Samsun’daki akrabalarıyla buluşturulacak. AKOM’da ekibi karşılayan ve depremzedelere ‘Geçmiş Olsun’ dileklerini ileten Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Yıldız ise başarılı çalışmalarından dolayı çalışanları tebrik etti.

DEPREMZEDELER O ANLARI ANLATTI

Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür eden depremzede Ayşe Bahar, “Depremden sonra bir odada 5 aile kalınca oturarak uyumaya başladık. Oğlum arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Enkazdan çıkarılan cenazeleri görünce psikolojisi bozuldu. Hem şartlardan hem de oğlumun durumundan dolayı mecbur kalıp şehrimizi öyle bırakarak buraya geldik.  Çarşamba’da yaşayan kardeşime misafir olacağız. Bize çok yardım oldunuz. Allah sizden razı olsun” dedi.

Çok büyük bir afet yaşadıklarını ifade eden Alper Arık ise “Bizim olduğumuz yerden çok vefat edenler ve yaralananlar var. Samsun Büyükşehir Belediyesi ekibi de bizlere çok destek oldu. Böyle acı günümüzde bizlere yardımcı oldukları için başkanımız ve ekibine teşekkür ederiz” diye konuştu.
 

Depremi Elbistan’da yaşayan ve korku dolu anları anlatan 90 yaşındaki Hatice Çok ise, “Deprem başlayınca bina sallandı. Ölürsem kimseye bir şey olmaz diye düşünüp oturdum. Dışarı çıkmadım. Çok şükür ne evim yıkıldı ne de bana bir şey oldu. Kızımın yanına geldim. Tanıdıklarımdan kimse kalmadı. Belediye ekiplerine çok teşekkür ederim” diye konuştu.

‘ORADA OLMAMIZ HALKIMIZA BÜYÜK MORAL VERDİ’

Deprem bölgesindeki çalışmaları tamamlayarak Samsun’a gelen Sosyal Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Emrah Baş ise, “Başkanımız Mustafa Demir’in talimatlarıyla depremden sonra Kahramanmaraş’a ulaştık. Ekmek, su gibi en önemli ihtiyaçları hızla karşıladık. Bizim orada olmamız, halkımıza büyük moral verdi. Hemen Onikişubat ilçesinde konuşlandık. Getirdiğimiz 4 ton ilacı İl Sağlık Müdürlüğü’ ne teslim ettik. Hızlıca mobil mutfak entegre tesisimizi kurarak sıcak yemek dağıtımına başladık. Depremin yarattığı travmaları gidermek için çocuklara da psikolojik destekler verdik. Oyun alanları oluşturup, kitaplar, şeker ve çikolatalar dağıttık. Morallerini düzeltecek etkinlikler yaptık. Battaniye, soba, elektrikli ısıtıcı ve gıdasına kadar her türlü sosyal hizmetlerini sağladık. Kurumlar arası entegrasyonları ve ulaşımlarını sağladık. Halk çok memnun oldu. Tüm Samsun’a selam söylediler” şeklinde konuştu.

‘BÜTÜN İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK’

Ekipleri AKOM’da karşılayan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Yıldız ise “Tüm Kahramanmaraş halkına geçmiş olsun. Hepimizin başı sağ olsun. Allah sabırlar versin. Bu süreçte ülkemiz gerekli tüm mücadeleyi veriyor. Katkı veren herkesten Allah razı olsun. İlk andan itibaren Büyükşehir olarak bütün imkanlarımızı seferber ettik” diyerek, “70’i arama kurtarma personeli olmak üzere toplamda 360 çalışanımızı bölgeye gönderdik. Hala aktif 305 personelimiz sahada çalışmalarına devam ediyor. Ekiplerimizin bir kısmı dnlenmek üzere geri döndü onların yerine geçecek yeni ekibimiz geçti. Her birimden uzman arkadaşlarımız bölgede çalışmalarına devam edecek. Bu bizim için kutsal bir görevdir. İnşallah bu zor günleri birlikte atlatacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunArama Kurtarma Ekibi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.