Öne Çıkanlar bafrada kaza kurşunu CİNSEL SALDIRI
banner867

81 ilden 81 öğretmen Samsun'da buluştu
banner852

Milli Eğitim bakanlığı'nın '81 İlden 81 Öğretmen Projesi' projesi kapsasında 80 ilden toplam 80 öğretmen Samsun'a geldi. Samsun'u temsil eden 1 öğretmenle birlikte toplam 81 öğretmen Samsunum 1 Gemisi'nde düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır'ın da katıldığı programda öğretmenler gemi ile Samsun sahilini gezdi. 81 öğretmenin 2 gün süreyle Samsun'un turistik, kültürel ve tarihi değerlerini yerinde inceleyecekleri Betvakti belirtildi.

Etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, "Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarına canı gönülden teşekkür ediyorum. 81 ilimizi buraya getirdiniz, Samsun'u tanımalarını sağladınız. Samsun'un yerel yöneticileri olarak Samsun'umuzu sizlere iki gün boyunca doya doya yaşatarak, kılcal damarlarına kadar sizleri gezdirerek, şehrin dinamiklerini hissettirerek buradan uğurlamak istiyoruz. Sizlerin Samsun'dan olumlu anılarla ayrılacağınızı düşünüyoruz ve şehrinize döndüğünüzde Samsun'u güzellikleriyle anlatacağınıza inanıyoruz. Samsunumuz Karadeniz'in en büyük şehirlerinden ve yaşam standardı en yüksek olan şehirlerinden biri. Ben bu şehirde yönetici olmaktan ve yaşıyor olmaktan çok mutluyum. Sizde şehrimizi gezdiğinizde bunu anlayacağınızı umut ediyorum. Ülkenin her bölgesinden programa katılan siz değerli öğretmenlerimizi şehrimizde ağırlamaktan çok mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de hedeflerinin Samsun'u eğitim açısından Türkiye'de ilk 10 il içerisine sokmak olduğunu belirterek "Eğitim göstergesi açısından Türkiye'de ilk 10 il arasında olma yolunda hedeflerimiz var. 1919'un yüzüncü yılında yani 2019 yılında Samsunumuzda inşallah büyük bir eğitim kongresi toplamanın heyecanı içerisindeyiz. Bu kongreyi toplayabilmek için Samsun'un eğitimde marka bir şehir olması için gerekiyor. Bunun için yoğun çaba sarf edeceğiz. Bugün buraya gelen sizlerden aldığımız heyecanla, beraber oluşturacağımız sinerjiyle bu hedeflerimize hızlıca yürüyeceğimize inanıyoruz. Sizleri 2019 yılında da ağırlamaktan mutluluk duyacağız. 81 İlden 81 Öğretmen Projesi kapsamında Samsunumuzu 2 gün boyunca sizlere tanıtmış olacağız. Biz konuşmayacağız, Samsun'u konuşturacağız. Samsun'u kent tasarımıyla, mahalli idaresiyle, sosyal dokusuyla, modern kent mantığıyla sizleri tanıştırmış olacağız" şeklinde konuştu.



DHA-Bölge - Türkiye-Samsun - Yaprak KOÇER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876