Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner797

Açma kapama işlemi yasal değil!
Çarşamba Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Şevketbey Akbulut, GSM operatörleri tarafından alınan açma kapama bedelinin yasal bir dayanağı olmadığını ifade ederek, vatandaşların Tüketici Hakem Heyetlerine başvurmaları durumunda kendilerinden alınan bedelleri geri alabileceklerini söyledi.

Akbulut, 24 Ocak 2015 tarih 29246 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği'nin 12'nci maddesiyle, abonenin faturasını zamanında ödememesi durumunda hizmet sağlayıcının aboneden yasal gecikme faizi dışında farklı adlar altında başka bir ücret alamayacağının hükme bağlandığına işaret etti.

Bu kapsamda, GSM operatörleri tarafından alınan açma kapama bedelinin yasal bir dayanağı olmadığını vurgulayan Akbulut, şöyle konuştu:

"Alınan ücretler Türk Borçlar Kanunu'nun, 'sebepsiz zenginleşmenin' açıklandığı 77- 82'nci maddelerine de aykırıdır. Yasa, yönetmelik ve sözleşmelerde olmayan herhangi bir ücretin tüketiciden talep edilmesi,alınmasının hukuka aykırıdır. Tüketici Hakem Heyetlerine müracaat edilmesi durumunda alınan ücretlerin tüketiciye iadesi gerçekleşebilecektir. Bunun için de vatandaşın hat açma kapama bedelinin olduğunu gösterir belge ile bizlere başvurması gerekiyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.