Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Ağaçlar Budanıyor, Atıklar Doğaya Geri Kazandırılıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "‘Sıfır Atık Projesi’ne öncülük eden kurumların başında Büyükşehir Belediyemiz geliyor” derken, budanan atıkların gübreye dönüştürülerek yeniden doğaya kazandırıldığını söyledi.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da mevsim nedeniyle ağaçların bakım ve budama çalışmalarını gerçekleştiriyor. Çalışmalar kapsamında vatandaşların yoğun olarak kullandığı İsmet İnönü Bulvarı'ndaki Raylı Sistem güzergahında bulunan Leylandi ve Süs Eriği türlerindeki ağaçlarda form budaması yapıldı. Budama ile ağaçlara piramidal ve konik şekiller verildi. Budama çalışmaları ile gerek şehir estetiği, gerek ağaçların ve yeşil alanların korunması ile sürdürülmesi ve gerekse trafik güvenliği ve halk sağlığının korunması amaçlanırken, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından şehrin bütün caddelerinde budama çalışmaları sürecek.

BUDAMA ATIKLARI YENİDEN DOĞAYA KAZANDIRILIYOR
Ağaçların budanması sonucunda ortaya çıkan ağaç ve bitki atıklarını değerlendirdiklerini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "‘Sıfır Atık Projesi’ne öncülük eden kurumların başında Büyükşehir Belediyemiz geliyor” dedi. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Ekrem Şahin ise “Bu konuda çok hassasız. Budama sonrası ortaya çıkan atıkları dal öğütme makinesinden geçirerek gübreye dönüştürüp yeniden doğaya kazandırıyoruz. Toprağa gömdüğümüz artıklardan da organik materyaller elde ederek bu şekilde zenginleşen toprağı da seracılıkta ve fidan yetiştiriciliğinde kullanıyoruz" diye konuştu. Şahin şöyle devam etti:

"İsmet Önünü Bulvarı'nda Raylı Sistem güzergahındayız. Buradaki leylandilere şekil ve form veriyoruz. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Raylı sistem kenarında herhangi bir olumsuzluğa yer vermemek adına leylandilerde budama yapıyoruz. Şehrimizin tüm noktalarında bu dönemden başlayarak Mart ayının sonuna kadar çalışmalarımız devam edecek."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.