Öne Çıkanlar CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza CİNSEL SALDIRI
banner867

AH ALARAK BELEDİYECİLİK OLMAZ
banner852

Dernek Başkanı Asım Cerrah, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, " Sanayimizde 2200 işyeri var. Altı bin civarında SGK'lı çalışan var. Yaklaşık 15 bin kişilik bir istihdam alanına sahip. Bu Sanayi Sitesi ortadan kaldırılırsa, şu an bu sitede çalışan kişilerin yüzde yetmişi işsiz kalacak. Bu kesin. Düzce, Adapazarı ve Konya örneği önümüzde duruyor. İnsanlar mağdur edilmeden de bu sorun çözülebilir. Ancak, tek taraflı bakıyorlar ve ortaya çıkabilecek mağduriyeti görmezden geliyorlar. Bu memlekette biz de yaşıyoruz. Binlerce insan, bu projenin mağduru olacağız. " dedi.

Gülsan Sanayi Sitesi esnafının sorunlarını dinleyen, Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, "Her Belediye, makul çerçevede bu tarz kentsel dönüşüm program ve projeleri ortaya koyabilir. Bu, belediyeciliğin doğasında var. Ancak bir takım kriterleri gözeterek bu uygulamaların yapılması gerekir. Vatandaşı da bu projeye ikna edeceksiniz. Makul bir eşik mutlaka bulunur. Anlaşacak zemin mutlaka aranıp bulunmalıdır. Göz yaşı ortasında proje olmaz. Ah alarak belediyecilik olmaz. Siz nasıl bu memleketin bir ferdi iseniz, Sanayi esnafı da öyle. Gelin, ikna edin. Görmezden gelmeyin. Seslerine kulak verin. Görmezden gelerek sıkıntıların ortadan kalktığı nerde görülmüş? Ben devletim, yaparım derseniz, o da ayrı bir tartışma konusu olur. Şimdi vatandaşa, tebligat çıkarmaya başlamışlar. Bir kısım esnafa bu tebligatlar ulaşmış. Çoğu, ne yapacağını bilmiyor. Hukuki süreç işliyor. Dava konusu olan bir uygulamadır. Sanayi esnafı önce hukuka aykırı buldukları işlemin iptali ile birlikte yürütmeyi durdurma talep etmişler ve Mahkeme kararı ile işlemin yürütmesi durmuş. İtiraz üzerine bu durma kararı kalktığı için Belediye, esnafın üzerine gitmeye devam ediyor.

Bu sabırsızlık neden?

Bırakın Mahkeme kararını versin. Sonuç belediye lehine olursa zaten dilediğinizi yaparsınız. Ancak bu acele niye? Yörükler Beldesi'nde de Büyükşehir Belediyesi anlamsız bir şekilde benzer uygulamayı yaptı. Kış ayında insanların evini yıktı. Hukuk elbette herkes için bağlayıcıdır ancak idareciler, alacakları kararları mutlaka vicdan terazisinden de geçirmek zorundadırlar. Tüm bu uygulamalara baktığımızda ve referandum arifesinde olduğumuz dikkate alındığında, Yusuf Ziya Yılmaz, sanki referandumda hayır çıkması için uğraşıyor gibi. Bu açıdan kendisine teşekkür ediyorum. " diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876