Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

Ak parti Samsun milletvekili Dr. Ahmet Demircan çarşambada
banner852


Milletvekili Ahmet Demircan, referandum çalışmaları için gittiği Çarşambada kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret etti. İlçedeki vatandaşlar ile bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa değişikliği maddelerini anlatan Demircan daha sonra Çarşamba Eğitim-Bir-Sen tarafından düzenlenen programa katıldı. Eğitim-Bir-Sen üyelerine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa değişikliği maddelerini anlatan Demircan; “Vesayeti kaldıralım. Yürütmedeki çift başlılığı sonlandıralım. Yürütmede istikrarı sağlayalım. Ülkemizin bekası için, gelecek nesiller için, demokrasi için, Cumhuriyetimiz için “Evet” diyelim diyoruz, hassasiyetimiz budur.” Dedi.

“1961 VE 1982 ANAYASALARI BİRER DARBE ANAYASASIDIR”

Demircan, gündeme dair açıklamalarda da bulunarak, “Hem 1961 anayasası ve hem de 1982 anayasası birer darbe anayasasıdır. Millet iradesini millete rağmen vesayet altına alan, baskı altında tutma amacına dönük düzenlemeler yüzünden; mevcut anayasal sistem çok başlılık, istikrarsızlık, darbe ve sistem krizleri üretmiştir” dedi. Demircan; “Cumhurbaşkanı seçimleri özellikle; 1960 darbesinden sonra hep sorunlu olmuştur. 1980 Cumhurbaşkanlığı seçimi 115 turda başarılamamıştır. 1982 anayasası ile Cumhurbaşkanının yetkileri parlamenter sistemde olmaması gereken şekilde arttırılmış, yürütmede koalisyonlarla oluşan çok başlılığa birde yürütmenin tepesinde Cumhurbaşkanı-Başbakan krizleri eklenmiştir. 2007’de 367 dayatmasıyla yeni bir kriz ortaya çıkmış, bu kriz referandumla Cumhurbaşkanını halkın seçmesi sağlanarak aşılmıştır.” şeklinde konuştu.

“KENDİNİ GELİŞTİRMİŞ, HALKIN TEVECCÜH EDECEĞİ, KİTLELERİ ARKASINDAN SÜRÜKLEYEBİLECEK BİR GENÇ NEDEN MİLLETİN VEKİLİ OLAMASIN”

Seçilme yaşıyla ile ilgili muhalefetin eleştirilere de yanıt veren Ahmet Demircan; “2006 yılında iktidarımız döneminde yapılan anayasa değişikliği ile seçilme yaşını 25’e düşürerek gençlerin önünü açmıştık. Şimdi seçilme yaşını 18’e düşürüyoruz. Muhalefet buna karşı çıkıyor. Neymiş ’18 yaşındaki bir genç nasıl milletvekili olurmuş’. Kanunen 18 yaşına giren bir genç reşit oluyor mu? Evet. Bir sene sonra askere gidiyor mu? Evet. Suç işlediğinde ceza ehliyeti var mı? Evet. Seçimlerde oy kullanabiliyor mu? Yani seçme hakkı var mı? Evet. Peki, öyleyse 18 yaşında ki bir genç neden milletvekili seçilemesin. Kendini geliştirmiş, halkın teveccüh edeceği, kitleleri arkasından sürükleyebilecek bir genç neden milletin vekili olamasın. Millet neden kendisini temsil edebileceğine inanacağı bir genci vekili seçemesin? Bu değişiklik bir hakkın gençliğe teslimidir. “ diye konuştu.




 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876