Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner798

Akcagöz, 8 Mart Dünya kadınlar günü mesajı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Samsun Atatürk Anıtı önündeki törene katılan, Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Cumhuriyet Halk Partili ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşlarına mensup kadınlarla bir araya geldi. Kadınların, emek mücadelesinin en güçlü neferleri olduğunu dile getiren Tufan Akcagöz, " 8 Mart Dünya emekçi kadınlar gününü kutluyorum. Kadınların ezilmediği ve sömürülmediği bir dünya özlüyorum. Kadınların, zincirlerini kırmasını ve erkek egemen toplumun dayatmalarından kurtulmasını diliyorum. Türk kadını güçlüdür. Türk kadını, çağdaş Türkiye modelinden yanadır. Türk kadını, "İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur. Kabil midir bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki bir cismin yarısı toprağa bağlı kaldıkça, öteki yarısı göklere yükselebilsin?" diyen Mustafa Kemal'in, kendisine tanıdığı hakların farkındadır. Cumhuriyet devrimi ile birlikte Türk kadını, dünya ailesi içinde var olduğunu göstermiştir. Kadını ikinci sınıf gören dinci, gerici anlayışın kucağına Türk kadını düşmemelidir. Kadınlar, toplumun her kesiminde olmalı, bilgi ve tecrübeleri ile bürokrasiye de renk katmalıdır. 2017 yılındayız ve kadın hak ve özgürlükleri noktasında gerilediğimizi görüyoruz. Kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını görüyoruz. Kadın ve Aileden Sorumlu Bakanlık, kadınlara yönelik cinsel istismar olayları karşısında dahi sessiz kalmakta ve kadınları adeta kendi kaderlerine terk etmektedir. Tarikatçi vakıflara bağlı yurtlarda kızlar istismar edilmekte, sanki bu olaylar hiç yaşanmamış gibi davranılmaktadır. 2002 ve 2015 yılları arasında kadın cinayeti sayısı 13.928. Yine, uygulanan politikalar sonucu kadına şiddet, son 7 yılda % 1400 artmış. Kadınlara yönelik cinsel taciz son 14 yılda yüzde 449 artmış. Türkiye, küresel cinsiyet eşitliğinde 144 ülke arasında 130. sırada. Kadın hakları açısından ağlanacak durumdayız. Ama sanki öyle değilmiş gibi, yeni Anayasa değişikliği ile çağ atlayacağımız ileri sürülüyor. Kadının kurtuluşu, bu yeni Anayasa'ya hayır oyu vermekten geçiyor. " dedi.

Geçen hafta içinde Atakum Belediye'si tarafından dünya kadınlar günü nedeniyle, milletin parası ile davet edilen bir sunucunun, Atatürk şehri Samsun'da, Cumhuriyet'e ve kurtuluş mücadelesine hakaretler ettiğini dile getiren Tufan Akcagöz, " Sözde sunucu, bir de kadınlar günü münasebetiyle geliyor. Yarım yamalak duydukları ile koskoca Cumhuriyet tarihini karalamaya kalkıyor. Neymiş, İsmet İnönü Lozan'a, Yahudi bir hahamla gitmiş ve 2023 yılına kadar Osmanlı topraklarında İslamın kökü kazınacak sözünü vermiş. Bunu iddia etmenin, şehitlerimize kelle demekten farkı yoktur. Bu büyük bir iftiradır. Hadi, hanımefendi, eğitim düzeyi ile ancak bunları söyleyebiliyor. Asıl vebal, Atakum Belediyesi'nindir. Millete, tarihini çarpıtarak anlatmak, bu millete yapılan büyük bir düşmanlıktır. Bu hanımefendi, anlaşılıyor ki, ne İsmet Paşa'yı, ne Lozan'ı, ne de kurtuluş mücadelesini biliyor. Kendisine tarihçi diyen aklıevvel bir takım şahısların, meczupların yazdıkları ile fikir sahibi olanlara acıyorum. Ancak asıl acınacak durumda olan, bir sunucuyu Atatürk kenti Samsun'a getirip, Cumhuriyet'e ve zafer belgemiz Lozan'a hakaret ettiren Atakum Belediyesi'dir. Bundan kısa bir süre önce de, Abdülhamit'in torunu olduğunu söyleyen biri misafir olarak Samsun'a davet edilmiş, o da birbirinden parlak düşüncelerini ifade etmişti. Anlaşılıyor ki, bu kişiler Atakum'a özellikle davet ediliyor. Belediye Meclis üyelerimiz tüm bu hususları, Belediye Başkanı Taşçı'ya yazılı olarak sordular. Umarım bir cevap alırız. Milletin parası ile Cumhuriyet'e ve kurtuluş tarihimize hakaret ettirenler, bunun hesabını mutlaka vereceklerdir. Bu yalan ve iftira furyasına alet olanları kınıyorum. " diye konuştu.




 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.