Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner797

Akcagöz, Atamızın Emanetini Sattılar

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatı ile kurulan Atatürk Orman Çiftliği’nin, 37 bin metrekarelik arazisinin ‘yeni büyükelçilik binası' yapılması için ABD misyonuna satılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Atatürk Orman çiftliğinin arazilerinin talan edildiğini vurgulayan Akcagöz, " Atatürk'ün mirası, dünden bugüne talan edilmeye devam ediliyor. Satılan bu alan, 12 Eylül darbesinden sonra darbeciler tarafından Gazi Üniversitesi'nin eğitim alanı olarak bırakılmış. Gazi Üniversitesi bu araziyi, TOKİ'ye devretmiş ve TOKİ de ABD'ye satmış. Ortada satış protokolü yok. Ankara Mimarlar Odası, madem ortada bir satış var, bunun protokolünü görmek için talepte bulunuyor ama verilen cevap, her türlü tartışma şaibeye davetiye çıkarıyor. Neymiş, ticari sırmış, dışarıya bu konuda bilgi verilemezmiş. Ticari sır deniyorsa, orada mutlaka bir film dönüyordur. Göz göre göre Atatürk'ün yasal olarak korunması gereken hakkı ihlal ediliyor." dedi.

Ülkede hemen herkesin miras hakkına saygı duyulduğunu ama ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı olan Atatürk'ün vasiyetinin aksine, Atatürk Orman Çiftliği'nin adeta yağmalanmaya devam edildiğini ve vasiyete aykırı olarak amacı dışında kullanıldığını söyleyen Tufan Akcagöz, " Atatürk, vasiyetinde çiftliği şartlı olarak bağışlamıştır. Atatürk'ün vasiyetini en başta 12 Eylül faşizmi ihlal etmiştir. Bir de, hayatını emperyalizmle mücadeleye adamış bir büyük liderin vasiyeti olan Orman Çiftliği'nin bir kısmını, hatırasıyla dalga geçer gibi ABD'ye satmak, Türk tarihine ihanettir. Atatürk Orman Çiftliği, Türk milletine emanettir. Onun bu emanetine de sahip çıkacağız. 12 Eylül'ü tasarlayan, 15 Temmuz'u hazırlayan Amerika'ya bu satışı yapanlar, o hep bahsettikleri 15 Temmuz ruhuna aykırı davrandıkları gibi, tüm şehitlerin ruhunu da incitmişlerdir ki, milletimiz uyandığında bu gerçeklerin hepsi bir bir açığa çıkacaktır." diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
SamsunAtaEmanet
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.