Öne Çıkanlar KAFFED Genel Başkanı Yaşar Aslankaya Dayandı
banner797

AKCAGÖZ, ATATÜRKSÜZ MÜFREDAT OLMAZ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın, 2017-2018 eğitim dönemi yeni müfredatını açıklaması ile ilgili görüşlerini bildiren Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Bakan tarafından tanıtılan müfredatın bilimsellikten uzak ve çağdaş dünya gerçekleriyle örtüşmediğini söyledi. Eğitim öğretim kalitesinin her geçen gün aşağılara düştüğünü kaydeden Akcagöz, binlerce öğrencinin sınavlardan sıfır çektiğini belirterek, “ Eğitimi siyasallaştırmaktan başka dertleri yok” dedi. Özgür ve bilimsel eğitim kalitesinin yakalanmadığı müddetçe, bilimde ve başka sahalarda dünya ile baş etmemizin mümkün olmadığını ifade eden Akcagöz, “ Eğitimi siyasallaştırmak, gelecek nesillere en büyük kötülüktür. Atatürk, bu ülkeyi kurarken bir eğitim politikası belirlemiş. Mürşit olarak aklı ve bilimi rehber edinmiş ve eğitime de bunu hakim kılmış. Şimdi geldiğimiz nokta, eğitim sisteminin içine belli bir siyaset anlayışını dikte ediyor, dayatıyor. Gerisi lafı güzaf. Ben en iyi eğitimi veriyorum deseniz ne fayda. Sonuçlar ortada. Bilim sahasında dünya ölçeğinde kabul gören ve son dönemde yetişen tek bir isim söyleyin. Bulamazsınız. AKP, kendisine mutlak itaat eden, sorgulamayan, düşünmeyen nesiller oluşturmak peşinde. Bu apaçık ortada. Evrim teorisini müfredattan çıkarıp, cihat kavramının programa dahil edilmesi, başka nasıl açıklanabilir. Hazırlanan bu programın, Bakan Yılmaz’dan önce, hükümete yakın ya da hükümetle beraber hareket ettiği bilinen İslamcı Vakıflara, kurumlara hazırlattırıldığı belli. Geleceğimiz, karartılmak isteniyor.” dedi.
Yeni milli eğitim programında, kurtuluş savaşı döneminin ve milli mücadelenin, daraltılarak anlatıldığını söyleyen Tufan Akcagöz, “Yeni program, 15 Temmuz tarihine endeksli yeni bir tarih yaratma amacını taşıyor. Bunun için de, 23 Nisan’ları, 19 Mayıs’ları, 29 Ekim’leri unutturmaya çalışıyorlar. 15 Temmuz'u, milli mücadele ile mukayese etmek büyük bir yanlıştır. Atatürk’ü ve milli mücadele dönemini, basit anlatımlarla geçiştirmeye çalışıyorlar. Atatürksüz ve milli mücadele dönemi olmadan bir eğitim müfredatı olmaz, olamaz. Kurtuluş mücadelesi bizim yakın tarihimiz olduğu kadar, milletin onurunu kurtardığı bir tarihtir. Ben, tüm velileri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Atatürk’ün Nutku’ndan bahsetmeyen, kurtuluş mücadelesini basite indirgeyen bir eğitim müfredatı, asla kabul edilemez. Eğitimin siyasallaşması, siyasi iktidarın talimatı ile adeta karartılmaya çalışılması, bundan sonraki kuşakların aydınlık geleceğinin katli anlamına geliyor. Bunu, her duyarlı Türk vatandaşının protesto etmesi gerekir. Aksi halde, böyle giderse bu eğitim sistemi kendi okullarından, bilimi ve bilim yasalarını tanımayan nesilleri yetiştirmeye çanak tutmuş olur. "diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
AkçagözMüfredatAtataürk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.