Öne Çıkanlar master Doluluk oranı
banner798

Akcagöz, baba evladına kıyar mı?
banner852

Yaşanan bu olayı duyduğunda, önce inanmak istemediğini söyleyen Tufan Akcagöz, " Doğa ve Milli Parklar Şefliği'nin, kanundan kaynaklanan bir sorumluluğu var. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı bir birim olarak, doğayı korumak, çevreye zarar verenler hakkında gerekli işlemleri başlatmak gibi. Bu sorumluluk altında bulunan bir devlet kurumuna ait bahçeden, 50'ye yakın ağaç kesiliyor. Gerekçe olarak da, meteorolojinin daha rahat ölçüm yapabileceği alanı yaratma zorunluluğu gösteriliyor. Bilindiği üzere Bafra Milli Parklar şefliğinin bahçesinde, Meteorolojinin ölçüm yaptığı cihazlar var. Peki, başka çözüm çaresi arandı mı, ağaç kesmeden bu iş halledilemez miydi? Baba evladına kıyar mı?" diye sordu.

Yaşanan bu olayın, Türkiye'ye özgü olduğunu dile getiren CHP Samsun İl Başkanı, "Hangi haber gerçek, hangi haber yalan, anlayamaz olduk. Bazen böyle, acaba zaytung haber mi diye düşünüyorum ama bakıyorum değil. Orman idaresinin bahçesinden, keyfi bir bahane ile ağaç kesilirse, vatandaşın bunu zaytung haber sanması normal değil mi? Orman İşletmesi, böyle bir şeye nasıl izin verdi, anlamak mümkün değil. Meteoroloji ölçüm cihazları sığmıyor ise, başka seçenekler araştırılmalıydı. Ağaç kesip alan yaratmak, ilkel bir düşünce olduğu kadar, Türkiye'nin bu gün içine düştüğü durumu da gözler önüne seriyor. Kesilen ağaçlar, yüzlerce kuşun yuvası, sığınağıydı. Başka biri yapsa, Orman işletme müdürlüğüne ya da direkt Bakanlığa gider şikayet ederdik. Şimdi kime şikayet edeceğiz? Kesilen ağaçlardan açılan alanın, Meteoroloji gözlemi için değil de, başka işler için açılmış olduğu endişesini taşımıyor değilim. Çünkü bunun da maalesef ülkemizde örnekleri çok. Kime güveneceğimizi şaşırdık. Orman İşletme, ağaç keser. Milli Eğitim, çocuk tecavüzleri ile anılan tarikatlarla, vakıflarla anılıyor. Adalete güven kalmamış ki millet olarak 25 gün Ankara'dan İstanbul'a yürüdük. Fındığın hasat zamanı geldi, seçim yok diye hala fındığın taban fiyatı açıklanmadı. Güzelim memlekette yazık ediyorlar. " diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876