Öne Çıkanlar Samsun 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası
banner798

Akcagöz, Bıçak Kemiğe Dayandı

 Ordu'dan başlayıp Giresun'da tamamlanacak olan ve Çarşamba günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingi ile sona erecek olan yürüyüşe katılan Tufan Akcagöz, "Hükümet, fındık üreticisini yok saymaya devam ediyor. İnsanlar artık fındık ağaçlarını sökmeye başladılarsa orada büyük bir sıkıntı var demektir. Şimdi durum aynen de budur. Fındık üreticisi, hükümetin bu aymaz tutumu karşısında çaresiz. İç piyasada fındığın fiyatı 6,50 TL'ye kadar düşmüş. Vatandaşa zulümdür. " dedi.

AKP hükümeti tarafından yürütülen tarım politikasının, Cumhuriyet tarihinin en berbat ve vatandaşın aleyhine işletilen politika olarak karşımızda durduğunu ifade eden Tufan Akcagöz, "Hükümet tarafından işletilen tarım politikası, hükümetin kendi aklından ortaya çıkmış ve yoğrulmuş bir politika değil, büyük sermaye sahiplerini korumacı yönüne bakıldığında, adeta başka büyük akıl tarafından dayatılmışa benziyor. Çünkü bakıyoruz ki, vatandaşı koruduğu yok. Ancak, alamayan bebeğe meme vermezler. Fındık üreticisi de hakkını aramayı bilmelidir. Bakın işte sokaktayız. Üreticinin hakkı zayi olmasın diye, vatandaş sömürülmesin diye yürüyoruz. Bu tarım politikasının ve hükümetin taban fiyat açıklamaları dahil, tarım sektörüne yönelik ve vatandaşın aleyhine olan tüm çalışmalarını protesto ediyoruz. Gerçekleştireceğimiz miting de, şimdiden belli ki muazzam olacak. Vatandaş artık, bıçak kemiğe dayandı diyor. Bu sese kulak vermeyen hükümet gidicidir." diye konuştu.

Yürüyüşe, CHP Genel Başkan yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun başta olmak üzere çok sayıda milletvekili katıldı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.