Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner797

Akcagöz, Çöp Kutusunda Atatürk Resmi Olmaz

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında, CHP'li üye Mustafa Tüfek tarafından gündeme getirilen ve tartışmalara sebep olan, çöp konteynırları üzerindeki Atatürk resimleri ile ilgili konuya, Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz de dahil oldu. Atakum Belediyesi logosundaki Atatürk siluetinin, çöp konteynırları üzerinde bulunmasının hiç şık olmadığını, ortada bir kasıt bulunmasa bile bu durumun ortaya çıkmasından sonra derhal gerekli değişikliğin yapılması gerektiğini söyleyen Tufan Akcagöz, "Meclis üyemiz tarafından bu konunun gündeme getirilmesi gayet olağan. Kibar bir dille Meclis'te bu durumu gündeme getirmesine rağmen, şov yapmakla suçlanmasına anlam veremiyorum. Çöp konteynırları üzerinde belediyenin adını yazarsınız ama Atatürk'lü logoyu kullanmazsınız, olur biter. Atakum Belediye Başkanı, oldukça gergin ve bu gerginlikle cevaplar veriyor. Gerginliğinin sebebi, Atakum Belediyesi'nin Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturuluyor olması mıdır, bilemiyorum. Ancak, kendisini aklıselime davet ediyorum. Bir CHP'li üye, bir konuyu gündeme getirmişse, o konu ciddidir, ciddiye alınmalıdır. Çünkü bir CHP'li üye boş yere konuşmaz. Belediye Başkanı, konteynır değil kent mobilyası diyor. Biz de, çöp konteynırı üzerindeki kent mobilyası diyelim. Ne değişti? Değişen bir şey yok. Madem çöp konteynırı değil kent mobilyası, o halde kendi fotoğraflarınızı da buralara koyun." dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda daha duyarlı olduğunu dile getiren CHP Samsun İl Başkanı, " Şehrin çeşitli yerlerinde, bu çöp kutularını görmek mümkün. Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan konteynırlarda logo yok, sadece belediye adı var. Doğrusu da bu. Ancak Atakum Belediyesi konteynırlarında tam aksi bir durum söz konusu. Belki kasıt yok ama artık bu durum ortaya çıkmıştır, gereği yapılmalıdır. Bundan sonra bu tip konularda daha dikkatli olunmalıdır. Vatandaşın hassasiyeti, bilhassa Atakum halkının duyarlılığı göz ardı edilmemelidir. " diye konuştu.  

Anahtar Kelimeler:
SamsunAkçagöz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.