Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner797

Akcagöz, " Cumhuriyet günlerinden, abidik gubidik günlere geriledik.
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, CHP Samsun Milletvekilleri Hayati Tekin ve Kemal Zeybek ile birlikte önce Tekkeköy Büyüklü Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi, sonra Cumhuriyet Halk Partisi Çarşamba İlçe örgütünün hazırladığı plaket törenine katıldı. Başbakan Binali Yıldırım'ın, 'abidik gubidik adamlar Başbakan oldu' sözlerine atıfta bulunan Tufan Akcagöz, " Tertemiz Cumhuriyet günlerinden, abidik gubidik günlere geriledik. Bunun sorumluları herşeyin farkında. Başka yerde sorumlu aramaya gerek yok. Anayasa değişikliğine neden evet dediklerini henüz vatandaşa anlatabilmiş değiller. Anayasa Hukuku Profesörleri var. Televizyon ekranlarında görüyorsunuz, onlar da tatmin edici bir şekilde anlatamıyor. Çünkü bu Anayasa değişikliği, bir dayatmanın ürünüdür. 12 Eylül Anayasası'nı değiştirip, daha modern bir Anayasa yapacaklarını iddia ediyorlar. Türkiye bu sayede, ileri demokrasiyi yaşayacakmış. Demokrat olmak kim, siz kim! Sizin demokrasi anlayışınızı, Meclis'te gördük. Muhalif milletvekillerine etmediğinizi bırakmadınız. Muhalif milletvekillerini darp ettiniz. Sizin gibi düşünmeyenlere hakaretler ettiniz. Zorla, baskıyla ve bir oldu bittiye getirerek, halkın önüne bu değişiklik referandumunu getirdiniz. Ancak, vatandaş herşeyin farkında. Vatandaş görüyor. Dolar 3 lira iken 14 lira civarında olan fındık, dolar 4 liraya tırmanınca 10 lirayı ancak görüyor. Bu milletin çektiği zulüm değil de nedir? Terör bitecek diyorlar. Anayasa değişirse terör bitecekmiş. Siz gitmeden terör bitmez. Şimdi, tüm kamu gücü elinizde. Size engel olan mı var? Bitirin terörü. Ne bekliyorsunuz? Cumhuriyet Halk Partisi her şeye hayır diyor, diyorlar. Şöyle takvimi bir geri çevirelim. Cumhuriyet Halk Partisi nelere hayır demiş? İlk parti kongremiz Sivas Kongresi'dir. Millet olarak bağımsızlığın temellerini atmışız. Millet olarak emperyalizme dur demişiz, hayır demişiz. Sonra yıllar geçmiş. Antidemokratik tüm uygulamalara hayır demişiz. İslamcı Vakıflar'da cinsel istismara maruz kalan çocuklar için hayır demişiz. Soyguna, vurguna, yalana ve talana hayır demişiz. Evlerinde para sayma makineleri ile yakalanan Bakan çocuklarına hayır demişiz. Bu ülkenin soyup soğana çevrilmesine hayır demişiz. Şimdi de bu dayatma Anayasa değişikliğine hayır diyoruz. Çünkü bu Anayasa, tüm özgürlükleri kısıtlayan ve ülkenin kaderini bir kişinin iki dudağı arasına hapseden bir Anayasa'dır. " dedi.

Bu Anayasa değişikliğinin, özelikle Türkiye'nin düşmanları tarafından desteklediğini dile getiren CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, " Bir düşman önce ne ister? Karşısında kolay lokma ister. Şimdi bu Anayasa değişikliği ile tüm yetkileri bir kişide toplayacağız. O bir kişi, daha kolay aldatılabilir. O bir kişi, daha kolay yanılabilir. Bir kişiyi aldatması daha kolay olur. 1 Mart 2003 tarihini hatırlayın. O tarihte bir tezkere meclise geldi. Şayet o tezkere Meclis'ten geçse idi, altmış bin Amerikan askeri ülkemizin güneydoğusunda konuşlanacaktı. Meclis ne yaptı? Bu tezkereyi, elinin tersi ile itti, geri çevirdi. O günkü Milletvekillerini canı gönülden kutluyorum. Şimdi ne olacak ? Yetkiyi tek bir kişiye vereceğiz. O bir kişi, mutlak yetkili olacak. Ya aldanırsa? Aldanmaz demeyin. Aldatıldık, kandırıldık diyen bunlar değil mi? Ya bu yine tekrarlanırsa. Ülke böyle bir riski alabilir mi? Ülkenin kaderi tek bir kişinin iradesine bırakılamaz. " diye konuştu. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.