Öne Çıkanlar istanbul Hasan Tosgar
banner798

AKÇAGÖZ “GÜCÜ YETEN ENGELLESİN”
 Cumhuriyet Halk Partisi Samsun önceki İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Valilere yönelik, ‘Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlarını şehit cenazelerine almayın’ talimatı üzerine harekete geçti.

İçişleri Bakanı’nın, nefret ve ayrımcılık suçu işlediğini belirten ve Bakan’ın halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini söyleyen Tufan Akcagöz, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, temsil ettiği makamın 81 Milyon insana, bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait olduğunu unutarak, suç işliyor. ‘CHP’liler şehit cenazelerine alınmasın’ demek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek demektir, toplumsal ayrımcılık demektir.

Sayın Bakan’ın, ağzından çıkanı kulağı duymuyor sanıyorum. Türk Ceza Kanunu’nun 122 ve 216. maddeleri açık. Bakan, apaçık bir şekilde nefret suçu işliyor ve ben kendisi hakkında Samsun Cumhuriyet Savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunuyorum.

Soylu bilmiyorsa, hatırlatmakta fayda var. Cumhuriyet Halk Partisi’ni, gaziler kurdu. Savaş gördüler, ölümlere şahit oldular.

Şehitler verdiler. Binlerce şehidin aziz ruhu, manevi yardımcıları oldu. Kurtuluş mücadelesi ruhuyla yaşadılar ve Cumhuriyet’i kurdular. Bakan Süleyman Soylu, işte bu Cumhuriyet’in Bakanı’dır.

Derhal istifa etmeli; şayet etmezse, ivedilikle görevden alınmalıdır. Böyle konuşan bir Bakan, daha fazla görevde kalamaz. Şehit cenazeleri, hepimizindir. İnsanları, şehit cenazeleri üzerinden tasnif etmek ve kutuplaştırmak, en büyük bölücülüktür. Şehit cenazelerine elbette gideceğiz. Bizi oraya aldırmayacak adam tanımıyorum. Ancak, hükümetin asli görevi şehit gelmesin diye uğraşmak iken, şehit cenazeleri üzerinden yapılan bu çirkin siyaseti de kınıyorum. Valilere böyle bir talimat gelmiş olabilir. Allah göstermesin, bir daha şehit cenazesi ile karşılaşmayalım. Ancak bölgemize bir daha şehit gelirse, ilçe başkanlarımızla birlikte, tüm üyelerimizin de desteğiyle şehidimizin tabutu başında olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Gücü yeten gelsin, müdahale etsin. “ dedi.

Ocak ayında Afrin’de, CHP Gençlik Kolları Üyesi ve Mut ilçe yöneticiliği de yapan Ali Gümüş’ün de şehit olduğuna dikkat çeken Tufan Akcagöz, “Şehitlerin tümü bizimdir. AKP’li, MHP’li, CHP’li diye ayrım yapmak bize yakışmaz. Geçen Ocak ayında bir şehit verdik. Adı Ali Gümüş. Bir vatan evladı. CHP’de bir takım görevlerde bulunmuş. Bakan Süleyman Soylu’ya göre tabutu yerde kalacak. Olacak iş mi? Soylu derhal istifa etmelidir ya da görevden alınmalıdır. Valilere vermiş olduğu talimatla, büyük bir nefret suçu işlemiştir. “ diye sözlerini sürdürdü.

AKP Hükümeti hakkında, teröre yardım ve destek isnadıyla 2016 yılında suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Tufan Akcagöz, “AKP hükümeti, sabıkalı bir hükümettir. Teröre destek vermiştir. Oslo’da teröristlerle pazarlık yapan onlardır. Habur’da sınır kapısını teröristlere açan, onlardır. Abdullah Öcalan’ın mektubunu Diyarbakır meydanında okutan onlardır. Valilere, ‘saldırmayın’ talimatı veren onlardır. Teröre destek veren, sabıkalı bir hükümetin Bakan’ı bugün bize çıkıp, sureti haktan görünüp dışlayıcı bir tavır takınamaz. Bunu, Oslo’da, Habur’da iş tutarken düşüneceklerdi. Bu nedenle, duyarlı her vatandaşımızı, partili partisiz; Süleyman Soylu’ya tepki göstermeye davet ediyorum. Milleti birbirine düşman ediyorlar. Buna kimsenin hakkı yok.” diye sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.