Öne Çıkanlar Dayandı Kemiğe
banner798

Akcagöz, Madem Kârdasınız, İndirim Yapın

BOTAŞ'ın, kurumlar vergisi rekortmeni olduğunun ortaya çıkmasının, başka hususları da tartışılır hale getirdiğini belirten Tufan Akcagöz, " BOTAŞ, yıllardır eleştiri tahtası üzerinde. Ancak, altın dönemini AKP hükümeti zamanında yaşıyor. Bu kurumun, vergi şampiyonu olması demek, ciddi oranda kâr elde etmiş olması demek. Dünyada doğalgaz piyasasında ciddi düşüşler oldu, ciddi fiyat azalmaları oldu. Gördük ki, BOTAŞ bunların hiç birini iç piyasaya yansıtmayarak, aradaki farkı kasasında biriktirmiş. Kâra geçmiş. Vergi rekortmeni olunca, internet sitesinden mali tabloları kaldırması da cabası. Neyi gizleme derdindesiniz? " deri.

Dünyanın en pahalı doğalgazını kullandığımızı ifade eden İl Başkanı Tufan Akcagöz, " Fahiş fiyatlardan doğalgaz kullanmak istemiyoruz. BOTAŞ, güya kurnazlıkla 2016 yılında 8 milyar 760 milyon lira olağan kar elde ederek Türkiye'de kurumlar içerisinde en yüksek kâra ulaşmış. Bundan çıkaracak olduğumuz sonuç, vatandaşın düzenli olarak sömürüldüğüdür. Son yıllarda dünyada doğalgaz fiyatları düştü. Türkiye, zamlı doğalgaz kullanmaya devam etti. BOTAŞ'ın sermayesi, Başbakanlık hazine müsteşarlığına ait. Şimdi millet olarak bu kurumdan indirim isteme hakkımız var. Madem bu kadar kâr elde ediyorsunuz, önümüz kış ve millet zar zor ev geçindiriyor. Bilanço saklamayla, bu işler olmaz. Saklasanız da, vergi rekortmeni olduğunuz ortaya çıktı. O halde, bu yıldan itibaren gösterdiğiniz vergi başarısı ve elde ettiğiniz kârla orantılı olarak doğalgaz indirimi yapın da millet rahatlasın. Millete bu kadarını çok görmeyin. " diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
SamsunAkçagözBotaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.