Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner797

Akcagöz: “Türkiye yalnızlığa mahkum ediliyor”
21 Mart’ta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Samsun’da bir dizi ziyaretlerde bulunmuş, Samsunlu Muhtarlar, İş dünyası ve sendika temsilcileri ile toplantılar gerçekleştirmişti. Referandum çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Tufan Akcagöz, “ Kemal Kılıçdaroğlu’nun, referandum çalışmaları kapsamında Samsun’da gerçekleştirdiği çalışmalar, örgüt olarak bizim elimizi kuvvetlendirmiş ve çalışmalarımıza olumlu katkı sağlamıştır. Sayın Genel Başkan, öce Muhtarlarla bir araya geldi. Samsunlu Muhtarlara, gösterdikleri ilgiden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Toplantıya katıldılar. Genel Başkanımıza sorular sordular. Genel Başkanımız da onlarla sohbet etme ve fikir alışverişinde bulunma olanağını buldu. Muhtarlar, bir takım haklarının verilmediğini, bunun için canla başla mücadele ettiklerini belirttiler. Sonrasında, İstiklal Caddesi’nde yoğun bir kalabalık tarafından karşılandık. Coşku muazzamdı. Samsun halkı bizi yalnız bırakmadı. Binlerce insanın, çiftlik caddesini doldurduğunu görmek bize güç verdi, cesaret verdi. Çalışmalarımızı sürdürürken yakaladığımız bu manzara, bize heyecan verdi, moral verdi. Bu nedenle, Samsun halkına da sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu, adeta bir mitinge dönen bir manzara karşısında hiç programında yokken kısa bir konuşma da gerçekleştirdi. Samsun, kararını çoktan vermiş görünüyor. Samsun, hayır diyecek ve Türkiye’nin normalleşmesine katkı sunacak, öyle görünüyor. Öğleden sonra gerçekleşen programda ise Sayın Genel Başkanımız, İş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıya, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sendika temsilcileri de katıldı. Genel Başkan, iş dünyası ile de fikir alışverişinde bulundu ve onların sorularını yanıtladı. Tüm katılımcılara teşekkür ederim." dedi.

Referandum çalışmalarının, önceden çizdikleri plan dairesinde devam ettiğini dile getiren Tufan Akcagöz, “ Bu, bir kişilik bir mücadele değil. Bu, tek kişiyi, üç beş kişiyi etkileyecek bir konu değil. Değiştirilmek istenen, bir kanun değil. Kanun olsa, beğenmediğinizde, uygulanamaz olduğunu gördüğünüzde yenisiyle değiştirebilme olanağınız var. Oysaki bu bir temel değişiklik. Bir Anayasa değiştiriyoruz ve tüm milleti ilgilendiren bu temel değişikliği, ileride hata yaptık diye geri çekemezsiniz. Yönetim şekli değişiyor. Adına da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi takmışlar. Bu takip edilen yolun sonu, Türkiye’nin içine kapalı bir devlet olarak kalmasıdır. Şayet, evet çıkar ise, söylenilenin aksine Türkiye güçlü bir ülke olmaz, aksine tek başına kalmış, yalnızlığa mahkum edilmiş, demokrasiden uzaklaşmış, hukuk güvenliğinin olmadığı bir ülke haline gelir. Ancak, milletimiz böyle bir şeye asla fırsat vermeyecektir. Vatandaşımız, başına örülen çorabın farkındadır. Referanduma 1 aydan kısa bir süre kaldı. Görüyoruz ki, her türlü devlet imkanını kullanmak suretiyle çalışmalarına devam ediyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, hakkın ve doğrunun önüne geçmeleri mümkün değildir. Ulaştığımız insanlarımızdan, böyle bir değişikliğin yeri ve zamanı olmadığına dair tepkiler aldığımızda mutlu oluyoruz. Millet, feraset sahibidir. Ne yapsalar tutmuyor, olmuyor. Ne yapsalar, bu Anayasa değişikliğini halka anlatamıyorlar. Bir takım argümanlarla halkı oyalıyorlar. Fakat halk artık yutmuyor. “ diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.