Öne Çıkanlar CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza CİNSEL SALDIRI
banner798

Akcagöz;"Cumhurbaşkanı Danışmanı İtiraf Etti"
banner852
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, referandum çalışmaları kapsamında Havza'daydı. Havza'da, CHP İlçe Başkanı Ertaş Çoban ve partililerle birlikte hayır seçeneğinin ülkeyi büyük bir karanlıktan ve açmazdan kurtaracağını söyleyen Akcagöz, " Referanduma çok az bir zaman kaldı. Şayet çevrenizde sandığa gitmeyi düşünmeyenler varsa, lütfen onları ikna edin. Herkes sandığa gitmeli, benim bir oyumdan ne olur dememelidir. Bir oy her şeyi değiştirir. Bir çiçekle bahar gelmez derler ama bir oyla bahar da gelir, yaz da gelir. İnanın bir oy, çok anlam ifade ediyor. Bunun farkında olmamız gerekiyor. Sandığa gidip, hayır seçeneğini oylamak, belirsiz bir geleceğe geçit vermemek anlamını taşıyor. Evet seçeneği, henüz sonuçlarını milletin göremeyeceği gizli tehlikeler taşıyor. Havza, ilk cüretin, ilk cesaretin gösterildiği ilçemiz. Kurtuluş mücadelesine ev sahipliği yapan bir ilçemiz. Siyasi parti tercihlerimiz, bizim dünya görüşümüzle alakalı. Herkes, istediği gibi siyasi parti tercihini yapar. Buna hiç bir engel yok. Ancak bu bir parti yarışı değil. Bunu görmemiz gerekiyor. Bu bir memleket meselesi. O nedenle, hangi siyasi düşüncede olursak olalım, verecek olduğumuz bir hayır oyu, millet iradesine de demokrasiye de sahip çıkmak anlamını taşıyor. Neden böyle diyorum? Çünkü oylanan Anayasa değişikliği, tüm yetkiyi milletten alıp tek bir kişiye devrediyor. Bir kişi, hem Başbakan, hem Cumhurbaşkanı olacak. Aynı kişi, partili kimliğini de taşıyacak. Yargıyı dizayn edecek. Kararname çıkarma yetkisi var. Bu yetki ile, o günkü insafına kalan düzenlemeler yapacak. Olacak iş mi? Oysaki biz millet olarak, barış içinde, huzur içinde geleceğe yürümek zorundayız. Birlik içinde olmak zorundayız. Bu değişiklik bizi çoktan ikiye böldü bile. Bizim, birbirimize saygı göstermeye ihtiyacımız var. Siyasetin temelinde de saygı olmalı. Ancak gitgide daha çok bundan uzaklaşıyoruz. Buna izin vermeyelim. Siyaseti, saygı ve sevgi temelinde yapmaya devam edelim. Bunun için sandıktan hayır çıkmalı. İç barış ve huzurumuz için de bu önemli." dedi.

Cumhurbaşkanı danışmanının Türkiye'nin eyaletlere ayrılabileceğini paylaştığını belirten Tufan Akcagöz, " Biz yaklaşık iki aydır neyi anlatıyoruz? İşte bizim söylediğimiz de budur. Barzani'nin sevinci de bundandır. Bu Anayasa değişikliği, ülkeyi parça parça eder diyoruz. Bunun telafisi olmaz diyoruz. Şimdi çıkmış Cumhurbaşkanı danışmanı, itiraf gibi bir açıklama yapıyor. Esasında, asıl niyetlerini ortaya koyuyor. Asıl niyet, ülkeyi kolay lokma haline getirmektir. Bu Anayasa'ya bu millet evet derse, memleket kolay lokma haline gelir. İşte açıkça söylüyorlar. Çıksın bir AKP'li yetkili bu açıklamaya bir cevap versin. Samsun'un 6 Milletvekili var. Bir tanesi de, Cumhurbaşkanı ne derse aynısını tekrarlamayı siyaset zanneden bir Bakan. Acıyorum hepsine. Kendi akıllarını işletebilseler belki ülke de rahatlayacak. Ama nerde ! Bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya kimsenin gücü yetmez. Eyaletlere böleceklermiş. Hadi oradan. Sizin gücünüz buna yetmez. Kimsenin gücü buna yetmez. Keşke başka itiraflar da yapsalar. Allah söyletiyor adeta. Yargının, tek bir kişiye bağlandığını da itiraf etseler keşke. Keşke, 18 yaşındaki gençlere seçilme hakkı tanınmasının da bir tezgah olduğunu itiraf etseler. Keşke, Parlamentonun Cumhurbaşkanı istedi diye tek kalemde feshedilmesinin demokrasiye uymadığını da söyleseler. Onlar söylemese de biz söylüyoruz. Bu tuzaklarla dolu Anayasa değişikliği, milletin aleyhinedir. Millet buna asla cevaz vermez. Sayın Devlet Bahçeli de, Cumhurbaşkanı danışmanının açıklamaları üzerine tepki gösteriyor. Ülkücü taban, Sayın Devlet Bahçeli'den önce bu gerçeği görmüştür. Ülkücü taban, bu oyunu zaten başından beri sezmiştir. Bu bir tuzak ve büyük bir tehlike arz eden bir Anayasa değişikliğidir. Aklını kullanan, tuzağı görür, tehlikenin farkında olur. " diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876