Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

AKGAGÖZ, YAKAKENT'TE HAYIR İÇİN ÇALIŞTI
Yakakent’e, 22 kilometre uzaklıkta olan Mutaflı ve Gökyar Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Tufan Akcagöz, “Güçlü bir Türkiye istiyorsanız, Anayasa değişikliğine evet demeniz gerekli diyorlar. Koca bir yalan. Büyük bir Türkiye olmak için önümüzde hiçbir engel yok. Güçlü ve büyük Türkiye olmak için, Parlamenter sistem engel değil. Bugün beğenmedikleri o sistem sayesinde bulundukları koltukların sahibi oldular. Bu sistem, Demirelleri, Ecevit’leri çıkardı. Bu sistem, Tansu Çiller’leri, Mesut Yılmaz’ları çıkardı. Bu sistem Erbakan'ları çıkardı. Bu sistem sayesinde, Anadolulu bir göçmen ailenin İstanbul doğumlu çocuğu, bugün Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturuyor. Anayasa değişikliği ile gençlere seçilme hakkı veriyoruz diyorlar ya. Ah keşke öyle olsa. Referandumda oylayacağımız Anayasa değişikliği, gençlerin ideallerini elinden alıyor. Bir genç düşünün. Ben okuyacağım, çalışacağım, hukuk fakültesine gideceğim ve bir gün bu ülkeye Adalet Bakanı olacağım fikrinin hayalini bile kuramayacak. Çünkü niye? Bundan sonra Adalet Bakanı olabilmek için, Cumhurbaşkanı’nın gözüne girmen yeterli. Başka hiçbir meziyete sahip olmana gerek yok. Şimdiki sistemde, Milletvekilliğine aday olursunuz, hukuk nosyonunuz varsa ve donanımlı iseniz, çalıştığınız parti iktidara gelmişse, Adalet Bakanı olmanızın önünde hiçbir engel yok. Ama yeni sistemde bu ortadan kalkıyor. Diğer Bakanlıklar için de öyle. Gençlerin idealleri maalesef törpülenmiş oluyor. Ayrıca, bu Anayasa tuzaklarla dolu, hatalarla dolu. Cumhurbaşkanı, dilediği kadar yardımcı atayabilecek. Sınırı yok. Devlet idaresinde sınır olmaz mı? Bunda yok. Dernekler kanununda bile yönetim kurulları ile ilgili bir takım sayı sınırlamaları tarif edilmiş. Muhtar azalarının sayısı bile belli, Cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısı belli değil. Bu, kabul edilebilir bir durum değildir. “ dedi.

Ülkenin daha çok demokrasiye ihtiyacı olduğunu dile getiren CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, “Demokrasinin temeli hoş görüdür. Kimse, bir diğeri gibi düşünmek zorunda değildir. Düşünceler farklı farklı olacak ki, insanlar en doğru olanı bulabilsin. Ancak, uzun zamandan beri Türk siyasetinde kavga rüzgarları esiyor. Bu, beni derinden üzüyor. Tepede sergilenen üslup, tabana da yansıyor. Kavga, siyasetin doğasında vardır ama verilen kavga, toplumu birbirine düşman ediyorsa, iki kere düşünmek gerekir. Şimdi önümüze getirilen, temel bir değişiklik. Toplumun büyük oranı kabul oyu vermezse; örneğin yüzde elli birle geçti. Bu basit bir halk oylaması değildir. Çıkacak sonuç, milleti birbirine düşman edecek. Oysaki bizim düşmanlığa değil barışa ve dostluğa ihtiyacımız var. O nedenle, hayırda hakikaten hayır vardır. Sandıktan çıkacak olan hayır sonucu, uzun zamandır unutmuş olduğumuz millet bilincini yeniden canlandıracak ve normalleşmeye katkı sağlayacaktır. " diye konuştu.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.