Öne Çıkanlar bafra Veysel Eroğlu
banner797

Alaçam`da 15 Temmuz günü
banner852

Alaçamda 15 temmuz milli birlik ve demokrasi günü kutlamaları Merkez Şadibey Camiinde Akşam Namazı öncesi Şehitler için okunan Mevlid-i Şerif programı ile başladı.

Saat 20:30' da Alaçam Cumhuriyet meydanından başlayan Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü Bafra caddesi üzerinden ellerinde Türk Bayrakları ve sloganlarla yürünerek anneler parkında son buldu.

Saat 21.00'de Anneler Parkında devam eden program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve Kuran'ı Kerim Tilavetinin okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar yaparak şunları söyledi:

“Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Ard arda dizili ay yıldızlı bayraklara bürünmüş, hayatının baharında soldurulmuş, kefenlerine kan bulaştırılmış cennet bekçileri, uğurlanıyor analarının feryatlarıyla mekanların en yücesine. Şehitler ölmez vatan bölünmez ezan dinmez bayrak inmez. VATAN için yaşayıp öldünüz; siz toprağa değil, kalplere gömüldünüz. 15 Temmuz Şehitlerini yad ediyoruz” dedi.

15 temmuz hain darbe gecesi hakkında yaklaşık yarım saat sinevizyon gösterisi sunuldu, ilçe Müftülüğü tarafından ilahi korusu tarafından dualar, ilahiler, şiirler, çifte ezanlar okundu. İlçe Müftüsü Mehmet Süsün tarafından gecenin duası yapıldı.

Programa Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, Cumhuriyet Savcıları Muhammet İkbal Acar, Emine Söylemez, Alaçam Hakimi Emre Aydın İlçe Jandarma Komutanı Samet Kuruçelik, Emniyet Müdür Vekili Erol Can Keskin, Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, İlçe Müftüsü Mehmet Süsün, Gençlik Spor İlçe Müdürü Cansu Keskin Karaaslan, Devlet Hastanesi Başhekim Radi Sen, Malmüdürü Hüseyin Şimşek, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Güreş, Toplum Sağlığı Müdürü Ertan Baş, AK Parti İlçe Başkan Vekili Gürhan Batı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP İlçe Başkanı Erdinç Gül ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Özyılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye meclis üyeleri, Şehit yakınları, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876