Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Altunbaş'ın türbesi için yer teslimi yapıldı
Selçuklu şehzadesi Sultan Taceddin Altunbaş'ın Şeyhsafi Mahallesi'nde bulunan mezarının türbe şeklinde yapılması amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Havza Belediyesi iş birliğinde, Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (SAMTAB) tarafından çalışma başlatıldı.

Yapılan ihaleyi alan yüklenici firma yetkilileri, SAMTAB, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Havza Belediyesi görevlileriyle Şeyhsafi Mahalle Mezarlığı'nda türbenin yapılacağı alanı inceleyerek yer teslimini gerçekleştirdi.

Yüklenici firma yetkilisi Ufuk Cantürk, türbenin yaklaşık 180 günde tamamlanacağını, inşaatın 400 bin liraya mal olacağını söyledi.

Şeyhsafi Mahallesi Muhtarı Ahmet Ergin ise Taceddin Altunbaş'a ait mezarın zaman zaman defineciler tarafından kazıldığını belirterek, "Yapılacak bu eser ile Sultan Taceddin Altunbaş'ın mezarı korunacak. Buraya çok ziyaretçi geliyor ama şimdi Sultan Taceddin'e yakışır bir türbede ziyaretlerini gerçekleştirecekler. Türbenin yapılması için emek harcayan Samsun Büyükşehir Belediyemiz, Havza Belediyemiz ve SAMTAB yetkililerine teşekkür ediyorum." dedi.





Anahtar Kelimeler:
HavzaSultan Taceddin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.