Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner867

AŞURE GÜNÜNDE ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD
banner852

Kerbela’da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (S.A.V) Efendimizin torunu Hz. Hüseyin’in şehit edildiği gün olan Muharrem Ayının 10. Gününde kutlanan Aşure günüde, 19 Mayıs İlçesinde de şehitler için mevlid programı gerçekleştirildi.

17 Aralık 2016’da Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan sivil otobüse gerçekleştirilen hain saldırıda 14 asker şehit olmuş, 54 kişide yaralanmıştı. Yaralanarak Gazilik mertebesine ulaşan 19 Mayıs İlçesinin evladı Gazi Orhan Ölmez’in evinin bahçesinde gerçekleştirilen Mevlid programında tüm şehit ve gazilerimiz için Kur-an’lar okundu, dualar edildi.

Camilerde görev yapan imam ve müezzinler kuran-ı kerim, kasideler ve ilahiler okurken okunan mevlid-i şerifin duasını ise ilçe müftüsü Emin Patan yaptı.
‘Şehit ve Gazilerimize minnet borçluyuz’ diyen 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu;’’ 1378 yıl önce Hz. Hüseyin’in Kerbela olayındaçeşitli işkencelerle şehit edildiği bugün, Peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin’le birlikte Ehl-i Beyt mensuplarını rahmetle yad ediyorum. Muharrem ayının 10. Günü kutlanan aşure gününde, bu mevlid programının gerçekleştirilmesi bizleri de mutlu etmiştir. Bu mübarek günde tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.’’dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876