Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner867

Atakum sahillerinde halk denizi özlemiş !
banner852

Sadece denizle sınırlı değil; ayrıca halkımız  Atakum sahilindeki plajlarda havanın ve deniz sulrının da  ısınması üzerine; kendilerini denize  bıraktılar.

19 Haziran Cumartesi günü; yâni kapanmanın bir gün öncesinden denize, plajlara akın eden vatandaşları olduka fazla oluşu, adeta eski güzel günlerin Müjdecisi gibiydi.

Sahilde çoluk, çocuk, genç, yaşlı hep birlikte gerek denizin gerekse de Atakum sahillerini tadını çıkardılar. Yediler, içtiler, bir arada olmanın hazzına eriştiler.

Ayrıca; yine Samsunlu hemşehrilerimiz; beraberlerinde getirdikleri portatif sandalye ve yemek masalarını; yeşil alanlara yereştirip yemek yediler, çay ve meşrubat gibi yiyecek ve içeceklerle, günü güzel yaşadılar.

İşin sevindirici yanı ise: vakaların ciddî oranda seyrettiği 24 ilimiz arasında  Samsun' un adının geçmemesiydi. Yine de  çok sayıda vatandaşımız; maske takma konusunda  duyarlıydılar.

Bir başka önemli konu da; sağlık, hijyen gibi korora virüs tehlikesine karşı, belediye görevlilerinin, wc' leri devamlı ilaçlayıp temizliğine dikkat etmeleriydi.Tuvaletlerde sıvı sabun olması da sağlık açısından güzeldi ancak elleri yıkadıktan sonra kurulamak için kağıt peçete göremedik.

O gün belediye temizlik görevlileri, dev poşetlerle çok sayıda çöp toplayıp çevreyi sağlık açısından temiz tutmaya gayret etiler.

Diğer yandan; yine belediyenin Atakum' da köpeklerin barınıp beslenmeleri ve uyumaları için çadır şeklinde barınaklar yapılmış olmasıydı ama o gün barınakta köpek göremedik. Vatandaşlar berberlerinde evlerinde besledikleri kendi köpekleriyle, çocukları  ise  bisiklet ve kay- kayları ile gelmişlerdi sahile.

Kısacası; denizi, sahili, deniz tekneleri, belediye temizlik görevlileri, maskeleri ile 19 Haziran Cumartesi günü; adeta eski güzel günlerin umut veren tablosunu görür gibi olduk.

İlgililere, tüm emeği geçenlere ve korona virüs riskine karşı temkinli olup, kurallara ellerinden geldiğince uyan Samsun Atakumlu vatandaşlara teşekkür ederiz.

Haber : Oktay ZERRİN- Samsun

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876