Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner797

Bafra'da çiftçiler zor durumda

Bafra Ovası'nda ekilen kışlık sebzelerin gübre ve ilaç zamanı geldi.Özellikle gübredeki günlük gelen rekor zamların önüne geçilemiyor.Kırmızı lahana, karnabahar, brokoli, pırasa, ıspanak, turp, beyaz lahana gibi kışlık ürünler tarlada gübre beklerken Tarım Kredi Kooperatiflerinde ki gübre stokları tükendi.Gübre bayileri sattıkları malı tekrar yerine koyamam korkusu ve kaygısıyla gübre satışlarını durdurdu.Son 1 ayda sadece gübre fiyatlarına ortalama %50 nin üzerinde zam geldi.

Çiftçi şu an karaborsada bile tarlasına atacak gübre bulamıyor. Eğer bu gübre tarlaya atılmazsa bu sene köylü, bu sene çiftçi Bafra'da perişan olacak.

Son bir ay içerisinde ortalama

Üre Gübre 250-300 tl den 450 TL’ye

DAP Gübre 250 TL’den 410 TL’ye

26 CANGübre 140 TL’den 290 TL’ye

21 SÜLFAT Gübre 125TL’den 280 TL’ye çıktı.

Samsun da güllük gülistanlık bir tablo çizmek isteyen AKP’li Milletvekillerine ve AKP Yöneticilerine sesleniyoruz. Mızrak çuvala sığmıyor. Ülkeyi ve tarımı getirdiğiniz durum ortada. Hemen bugün çiftçiye acil bir can suyu desteği sağlamaz, hemen gübre ve mazota acil bir ek destek açıklamazsanız çiftçimiz bu kışı çıkaramayacak. Dedi.

CHP SAMSUN İL BAŞKANLIĞI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.