Öne Çıkanlar Dayandı Kemiğe
banner798

BAFRA TSO AHİLİK KÜLTÜRÜ ETKİNLİKLERİ

Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkez Müdürü, Ayhan Kandazoğlu, Ahiliğin yalnızca Türk insanına değil bütün dünya toplumlarının örnek alması gereken ahlak sistemi olduğunu ve temelinde sır saklamak, insana değer vermek, alın terinin önemi, işsizlere yardım, kişilere kendi sanatını öğretmek olduğunu dile getirdi. Ayrıca Ahilik geleneği hakkında bilgiler aktaran Kandazoğlu gerçekleştirilen etkinliğe destek veren Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar’a teşekkürlerini sundu.

Bafra Ticaret ve Sanayi OdasıYönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar Konuşmasında, “Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir. Günümüzde çokça dillendirilen girişimcilik ruhu ahiliğin ana felsefesidir.” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin konuşmalarında ‘Ahilik bir yerde sivil toplum kültürüdür, meslek dalında gelişmiş, bütün sivil toplum örgütlerinin hangi meslekle olursa olsun örnek alınması gerektiği belirtilen bir sivil toplum örgütüdür. Bizim en büyük problemimiz insan problemi, gerçekten sorumluluklarını bilen, ülkesine milletine karşı fedakarca görev yapan insan yetiştiremiyoruz. Top yükün ahilik şuuru ile insan yetiştirip, artık başka Türkiye yok diyerek herkesi bir taraftan elini taşın altına koyması gerekir’ dedi.

Ahilik Kültürü hakkında Sunum ve ustaların Şed kuşanma gösterisi gerçekleştirildi. Akabinde Ahilik haftası sebebi ile düzenlenen yarışmada kompozisyon ve resim alanında dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyeleri taktim edildi.

Gerçekleştirilen programa Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar,İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Karaman, Bafra İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkez Müdürü Ayhan Kandazoğlu, Sivil Toplum Örgütü ve Kamu Kurum ve kuruluş temsilcileri, Okul Müdür ve öğretmenleri ile ödül alan öğrenciler ile velileri katılım sağlamıştır.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.