Öne Çıkanlar bafra Veysel Eroğlu
banner797

Başkan Adnan Öz, Sağlık Bakanına seslendi
banner852

DİŞ LABARATUVAR HİZMET ALIMI SÖZLEŞMELERİNİ YA REVİZE EDİN YA DA FESİH TALEPLERİNİ KABUL EDİN!

Samsun Diş Teknisyenleri Derneği Başkanı Adnan Öz, Sağlık Bakanlığına seslenerek pandemi öncesi yapılan Diş Labaratuvar Hizmet Alımı Sözleşmelerinin mücbir sebepten dolayı revizyona tabi tutulması gerektiğini belirtti.

Diş Teknisyenleri Dernekleri Federasyonu, kamuya ihale usulü diş protez imalatı yapan diş laboratuvar sahiplerini Ankara’da toplayarak pandemi sürecinde yaşanan sıkıntıları ve çözüm yollarını görüştü.

Bilindiği üzere 4 aydır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri (ADSM) ve diş hastaneleri acil işler dışında hizmet vermiyor.

Hastanelerde diş protez hizmeti verilmemesine rağmen kamu hastaneleri Diş Labaratuvar Hizmeti veren firmaların pandemi öncesi yapılan sözleşmelerini hala yürürlükte tutuyor.

BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR

Samsun Diş Teknisyenleri Derneği Başkanı Adnan Öz, Sağlık Bakanlığına seslenerek, “15 Ağustos’ta açılması düşünülen diş hastanelerinin en iyi ihtimal yarı kapasite ile hizmet vermesi planlanmaktadır. Fakat yarı kapasite ile çalışacak hastanelerde sözleşme de yazılı eleman sayısının tamamı mı çalışacak yoksa yarısı mı belli değildir” dedi.

Öz, “Yarısı çalışacak ise çok kişi işsiz kalacaktır. Tamamı çalışırsa firmaların bu yükün altından kalkması mümkün olmayacaktır.

Birçok firma KİK payı, sözleşme damga vergisi ve karar pulu ödemelerini yaptığı halde sözleşmesini fesih etmek istiyor ama bu talebi ilgili kurumlar tarafından reddediliyor. Oysa sözleşmelerde tanınmış mücbir sebepten dolayı tek taraflı fesih hakkı bulunmaktadır” diye konuştu.

Öz, “Sözleşmelere mücbir sebep de fesih hakkı yazıldığı halde neden fesih hakkı talep edenler reddediliyor ya da sözleşmelerin revize edilerek iyileştirilmesi talebi kabul edilmiyor” diye sordu.

Samsun Diş Teknisyenleri Derneği Başkanı Adnan Öz sözlerine şöyle devam etti;

SIKINTILARIMIZ İVEDİLİKLE ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALIDIR

 “Dövizdeki durum ortadadır ve ham maddenin her kalemi neredeyse yarı yarıya artmıştır. Bu şartlarda yüklenici firmaların bu işlerin altından kalkabilmesi çok zor görünüyor.

Kamuya İhaleyle Diş Labaratuvar Hizmeti veren laboratuvarlar 4 aydır kapalıdır. Laboratuvar sahipleri çok zor günler geçirmektedir. Maliye ve SGK ödemeleri de ertelenmemiştir. Sadece şartları uyan personel kısa çalışma ödeneğinden faydalanmaktadır fakat personelde çok zor durumda kalmıştır.

Süreç ile ilgili bütün sıkıntılarımız Sağlık Bakanlığı Ağız ve Diş Sağlığı Daire Başkanına iletilmiştir ama bazı sıkıntılarımız ivedi bir şekilde çözüme kavuşturulmalıdır.

Diş teknisyenleri önümüzdeki günlerde neler olacağına dair bir bilgiye sahip değil ve geleceğe dair endişe duymaktadır.

Umarız yetkililer bu soruna bir çözüm üretir. Aksi takdirde hastanelerde, laboratuvar adına ve laboratuvarlarda çalışmakta olan on bine yakın çalışan ile yüzlerce firmayı zor günler beklemektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876