Öne Çıkanlar master Doluluk oranı
banner867

Başkan Aksu Bölgemize Hayırlı olsun
banner852

 AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, yapılan iyileştirme çalışmalarıyla demiryolu hattının modernize edilmesinin ardından Samsun-Amasya ve Amasya-Havza tren seferleri yeniden başladı. 

Bölgesel tren seferlerinin yeniden başlaması ve Samsun'dan Amasya'ya ilk seferin gerçekleşmesi nedeniyle Samsun Gar'ın da program düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte programa katılan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, trene binerek vatandaşlara hayırlı yolculuklar diledi. Aksu, "Milletimize hizmetlerimiz devam ediyor. Modermize edilen demiryolu hattında yolcu treni seferlerinin yeniden başlaması ilimize, bölgemize, milletimize ve ülkemize hayırlı olsun" dedi. 

Demiryolu hattında yapılan modernize çalışmaları nedeniyle yolcu taşımacılığı tren seferlerine ara verildiğini, hazırlıkların tamamlanmasının ardından tren seferlerinin yeniden başlamasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Ersan Aksu, "Tabi hat üzerinde uzun zamandır modernize çalışmaları devam ediyordu. Ancak son iki yıldır tük taşımacılığı yapılıyordu. Modernize çalışmalarıyla demiryolu hattında yeniden başlayan seferlerle Samsun-Amasya arasında sabah akşam olmak üzere her gün toplam 2 sefer yapılacak. Havza-Amasya arasında ise her gün 6 sefer gerçekleştirilecek. Vatandaşlarımız eskisinden daha konforlu ve rahat bir şekilde seyahat imkanı bulabilecak. Bölge halkımız adına Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyor, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Adil Karaismailoğlu'na, Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekilimiz Sn. Çiğdem Karaaslan'a, Sn. Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.  

Samsun'un çok özellikli bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Ersan Aksu, "İlimiz havayolu, karayolu, denizyolu ve demiryolu ulaşım ağıyla lojistik bir üs ve aynı zamanda stratejik öneme sahip. Bu nedenle hem yük hem de yolcu taşımacılığı noktasında ulaşım altyapısı çok geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor. Tarımdan sağlığa, ticaretten sanayiye pek çok alanda geniş bir coğrafyaya hizmet eden lokomotif bir kent olan Samsun'umuzda demiryolu hattı da önem arz ediyor" ifadelerini kullandı. 

Program sonunda Samsun-Amasya seferine giden ilk tren düdüğü çaldı ve tren alkışlarla uğurlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876