Öne Çıkanlar Midye hırsızlık olayı
banner797

Başkan Aksu; “Samsun'da İstihdam ve Üretim Artıyor”
banner852

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, İŞKUR verilerine göre; Samsun’da geçen yıla göre işe yerleştirme oranının yüzde 30 artış gösterdiğini kaydetti. Başkan Aksu, "Üretim ekonomisinin önünü açan ve istihdamı artıran gelişmeler memnuniyet verici" dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Kavak’ta tekstil sektöründe faaliyet gösteren özel bir işletmeyi ziyaretinde, Samsun’da 2019 yılı işe yerleştirme oranının 2018 yılına göre yüzde 30 arttığını ifade ederek, ekonomideki son dönem iyileşmenin rakamlara da olumlu yansıdığını kaydetti.

2019 YILINDA YÜZDE 30 ARTIŞ

Başkan Aksu konuyla ilgili değerlendirmesinde, “Ekonomideki olumlu hava, rakamlara da yansımaya başladı. İŞKUR rakamlarına göre; 2018 yılında 20 bin 960 kişi olan işe yerleştirme sayısı, 2019 yılında 30 bin seviyelerine yaklaştı. Oran olarak, yüzde 30’un üzerinde bir artış söz konusu. Bunun yanında; istihdam  garantili işbaşı eğitim programları kapsamında da geçen yıl 8 bin 593 kişi eğitim görerek işbaşı yaparken 2019 yılında bu rakam 12 bin 264’e yükseldi. Buradaki artış oranının da yüzde 42’nin üzerinde olduğu görülüyor” diye konuştu.

İSTİHDAM HIZLA ARTIYOR

Özel sektör yatırımlarının ülke genelinde artış gösterdiğini ve bu durumun da istihdamın önünü açtığını vurgulayan Başkan Aksu, “Bugün burada yine bir özel sektör yatırımının Kavak ilçemizde oluşturduğu olumlu havayı hep birlikte gözlemlemiş oluyoruz. 500 kişinin 3 vardiya uygulaması ile çalıştığı bu işyerinde kısa vadede 200 kişiye yakın yeni bir istihdam oluşturulması planlanıyor. Orta vadede ise toplamda 1000 civarında çalışan sayısına ulaşılacak. Burada, nitelikli bir üretim için gerekli olan tüm unsurlar işletmecimiz tarafından bir araya getirilmiş durumda. Çalışanlarımız mutlu. Aileleri mutlu. Bu yatırımın ilçeye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz. Hem işletme sahibini hem de çalışanlarımızı tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

FAİZ ORANLARI HIZLA DÜŞÜYOR

Samsun'da son dönemde ekonomik açıdan çok sayıda gelişmenin yaşandığını müşahade ettiklerini ifade eden Başkan Aksu; "Havza Organize Sanayi Bölgesi'nde ihracata yönelik olarak ilk ürünler ortaya çıkmaya başladı. Yeni yatırımcı firmalar fizibilitelerini yapıyorlar. İnşallah hızla sonuç almaya başlanacak. Bunun yanı sıra; Çarşamba'da Tekstilkent ve OSB büyük ölçüde üretim ve istihdam artışı sağlayacak. Tekkeköy'de tersane alanının önündeki ilave Sanayi Bölgesi ile Samsun'da tüm kesimlerin hissedeceği düzeyde istihdamın artacağını düşünüyoruz. Tabi bütün bu gelişmelerin bu noktaya gelmesinde faiz oranlarının hızla düşmesi ile birlikte oluşan olumlu havanın da etkisi büyük.

EKONOMİK GÖSTERGELER OLUMLU

Bu havanın oluşmasını sağlayan, başta; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere diğer tüm ilgililere çok teşekkür ediyoruz. Samsun ölçeğinde de; istihdam ve üretim ekonomisinin önünü açan gelişmeleri şehrimize kazandırmak adına gece gündüz demeden çalışan başta Genel Başkan Yardımcımız Sayın Çiğdem Karaaslan olmak üzere, Samsun Milletvekillerimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza da şükranlarımızı sunuyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bizler biliyoruz ki; Millet olarak elele verirsek aşamayacağımız bir engel yok. Bu bilinçle ve kararlılıkla; bir olarak, iri olarak, diri olarak mücadelemizi sürdüreceğiz ve yarınlarda Büyük Türkiye hedefine hızla ulaşacağız" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876