Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner867

Başkan Aksu'dan Samsun-Sivas Demiryolu Hızlı Tren açıklaması  
banner852

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun-Sivas demiryolu hattının modernizasyon çalışmaları tamamlanarak 88 yıl sonra AB standartlarında yenilendiğini belirterek, "Bu hat hem yük hem de yolcu taşımacılığının yanısıra ulaşım, ticaret ve istihdam alanlarında Samsun'a önemli katkı sağlayacak" dedi.  

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun Limanı'nı İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan Samsun-Sivas demiryolu hattının yaklaşık 400 kilometrelik modernizasyonunun tamamlandığını, test sürüşlerinin devam ettiğini ve bu yıl içerisinde ulaşıma açılacağını söyledi.  

Yapımına 1926 yılında başlanan ve 1932'de hizmete açılan Samsun-Sivas demiryolu hattının tamamının ilk kez modernize edildiğine dikkat çeken Başkan Aksu, "Eski demir yolları şehir merkezlerinde dağınık ve kirlilik açısından olumsuz bir görüntü oluşturmasının yanında günümüz teknolojisinin çok gerisinde kalınmıştı. Hazırlanan proje ile 88 yıllık geçmişe sahip yaklaşık 400 kilometrelik demiryolu hattı AB standartlarında sinyalizasyon, hem ray teknolojisi hem de diğer modernizasyonlarla günümüzün teknolojisine uygun bir alt yapıya kavuştu. Bu hat güzergahındaki tüm köprü, tünel ve altyapı tamamen modernize edildi. 41 istasyon ve durak, 39 tünel, 8 çığ galerisi, 41'i tarihi olan 78 köprü, 1054 menfez, 3 alt geçit ve 2 üst geçitten bazıları restore edildi, bazıları ise tamamen yenilendi. Demiryolu hattı, 400 milyon Euro harcanarak modernize edildi" dedi.  

BU YIL İÇERİSİNDE ULAŞIMA AÇILACAK  

Modernizasyon çalışmalarına 2015 yılında başlandığını ve 32 ayda tamamlanmasının planlandığını belirten Aksu, "Hattın yenilenmesi son 10 yılda planlanan bir durumdu. Proje hazırlandı, ihalesi yapıldı ve çalışmalar 2015 yılında başladı. Ancak öngörülemeyen sel, heyelan ve afet gibi nedenlerden dolayı gecikme yaşandı.  Şu anda test sürüşleri devam eden demiryolu hattı, yakın zamanda ulaşıma açılacaktır" diye konuştu. 

YÜK VE YOLCU TAŞIMACILIĞI 

Samsun-Sivas hattının modernize edilmesinin AK Parti döneminde gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Aksu, "Samsun, şu anda karayolu, havayolu, denizyolu ve demiryolu ulaşımını bünyesinde bulundurma özelliğiyle Karadeniz'de tek, Türkiye'de ise bir kaç ilden biri. Bu özelliği ile şehrimizin çok şanslı olduğunu ifade etmeliyiz. Bu hat hem yük hem de yolcu taşımacılığında önemli rol üstlenmeye devam edecek. Şehrimize katma değer sağlaması açısından son derece önem arzediyor. Liman kenti olan Samsun, lojistik bir üs. Yenilenen demiryolu hattı özellikle ulaşım, ticaret ve istahdam alanlarında Samsun'a önemli katkı sağlayacak" dedi.  

ULAŞIM, TİCARET, İSTİHDAM KATKISI  

Samsun Limanı'nın ticaret yönünden çok büyük öneme sahip olduğunu belirten Başkan Ersan Aksu, "Samsun her açıdan potansiyeli çok üst seviyede olan bir şehir. Bir çok özelliğiyle ülkemizde lojistik şehirler arasında yer alıyor. Demiryolunun yeniden hizmete açılması, hem ticari açıdan gerçekleşecek taşımacılıkta hem de vatandaşlarımızın seyahatleri bakımından önemli. Vatandaşlarımız seyahatlerini daha konforlu yapacak. Biz her zaman milletimize hizmet yolunda kendimizle yarıştık. Yenilenen ve bu yıl içerisinde yeniden ulaşıma açılacak demiryolu hattı ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

 HIZLI TREN PROJESİ 

Samsun-Ankara Hızlı Tren Hattı çalışmalarına da değinen Başkan Aksu, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği hızlı tren projesinin tamamlanması için çalışmalar devam ediyor. Hızlı tren istasyonunun Samsun'daki yeri Canik'te. Yeri belirlendi.  Proje tamamlandığında Samsun'dan Ankara'ya  2 saatte gidilebilecek. Bu projenin de şehrimize çok önemli katkıları olacak" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876