Öne Çıkanlar bafra Veysel Eroğlu
banner867

Başkan Demir: Kadına Şiddeti Kınıyorum
banner852

Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. İktidarı ve muhalefeti ile bütün meclis üyelerimizle birlikte farkındalık oluşturmalıyız” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı açılış toplantısı bugün Ömer Halisdemir’ de yapıldı. 45 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste konuşma yapan Başkan Mustafa Demir, sözlerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı. Kadına şiddeti lanetlediklerini ifade eden Başkan Demir, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Şiddet olaylarının son bulmasını temenni ediyorum. Eski eşi tarafından sokak ortasında ve 5 yaşındaki kız çocuklarının önünde öldüresiye şiddet gören kızımızı o küçük evladımızı ziyaret ettim. Şiddeti şiddetle kınıyorum. Şehrimizde böyle bir olayın gerçekleşmesi bizleri ziyadesiyle üzdü. Şehrin belediye başkanı olarak büyük bir hicap duydum. Söylenecek söz yok. Kızımızın sağlık durumu iyi. Büyükşehir Belediyesi olarak şiddet mağduru kızımızın ve 5 yaşındaki yavrumuzun yanındayız. Sorumlu olduğumuz kentimizde kadına şiddeti önleme adına elimizden gelen her şeyi yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. İktidarı ve muhalefeti ile bütün meclis üyelerimizle birlikte farkındalık oluşturmalıyız. Birlikte çalışma yapmak zorundayız. Bizim sorumluluğumuz olan bu kentte kadına şiddeti yok etmek için elimizden gelen her şeyi bugüne kadar yaptık ama görüyoruz ki bu konuyla ilgili toplumda çok büyük bir farkındalık oluşturup, şu anda olmayan ama olma potansiyeli taşıyan tüm bireylerimize ulaşmamız gerekir. Üzerimize düşen noktasında hep beraber ilave gayret, enerji ve çalışmaya ihtiyaç olduğu aşikardır. Keşke böyle bir durum yaşanmasıydı” dedi.

SAMSUN TÜRKİYE’ YE ÖRNEK OLACAK
Gündem maddeleri üzerinden konuşmasına devam eden ve ASELSAN ile birlikte yürütülen akıllı şehir uygulamaları kapsamında Atatürk Bulvarı, İsmet İnönü Bulvarı, 100.Yıl Bulvarı ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nı da kapsayan 100 kavşakta Türkiye'de en üst düzeyde yapay zekanın da devrede olduğu sistemin startını verdiklerini dile getiren Başkan Mustafa Demir, “İhale kararları alınıyor. 2022 yılının sonuna tamamını bitirmeyi planlıyoruz. Türkiye'de bugüne kadar uygulanacak en kapsamlı ve en nitelikli proje olacak. Bu konuda Samsun Türkiye'ye örnek olacak” ifadelerini kullandı.

Saathane projesinin ikinci etap çalışmalarının başladığını da hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir şunları söyledi:
“Subaşı Meydan Düzenlemesi Projesi'ndeki inşaat tüm hızıyla sürüyor. En kısa sürede alttaki yapıyı bitirip üstteki trafiği tamamen açacağız. Sonra montaj kısmı başlayacak. Samsun'da mekanik otopark dediğimiz sistemi Subaşı'nda devreye alacağız. Arkasından Anakent İş Merkezi'nin Haziran'a doğru yıkımını gerçekleştirip orada yapacağımız otopark projesini başlatacağız. Minibüs Terminali ihale çalışmaları başladı. İhale sonrası anında işe koyularak bu sene sonuna yetiştirmeyi planlıyoruz. 2021 yılında Samsun'da 1400 kilometrelik yol planlıyoruz. Geçen yıldan yaptığımız yolların B katını da 2021 yılı içerisinde atacağız. Şu anda malzeme üretimi noktasında çok iyi bir yerdeyiz. Yeni satın aldığımız iş makinelerini de Mart sonu gibi sahaya süreceğiz. Terme'deki bulvar inşaatı devam ediyor. Çarşamba ilçesi Kızılot bölgesindeki yolda da çalışmaları başlatıyoruz. Atakum'da, Toybelen'de ve Kıranköy'de SASKİ tarafından yürütülen altyapı çalışmaları sürüyor. Canik'te de 15 kilometreye yakın yeni bulvar yolu açma çalışmalarımız var. Neresinden bakarsanız bakalım 2021 yılı Samsun için projelerimizin hayata geçirme yılı diyebiliriz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876