Öne Çıkanlar Dayandı Kemiğe
banner797

Başkan Demir sergi açtı

Büyükşehir Konservatuarı'nın Karma Resim Sergisi'ni açan Başkan Mustafa Demir, "Sanat olan ilgim ilkokulda başladı ve devam ediyor. Samsun'u sanatın her alanında daha ileriye taşıyacağız" dedi
Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Resim Bölümü, yılın ilk sergisini açtı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın katkılarıyla hazırlanan sergide birbirinden güzel eserler, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.  

KARMA SERGİYE BÜYÜK İLGİ

Doktor, öğretmen ve mimar başta olmak üzere her meslek kolundan 47 kişinin eserleriyle katıldığı Resim Bölümü Kursu'nda ayrıca kursiyerlere 'resim teknikleri' öğretildi. Eğitmen Emel Güven ve Halil İbrahim Maraz öncülüğünde kursiyerlerin 9 aylık süreçte büyük uğraş vererek ve sabırla bütünleşen emek neticesinde ortaya çıkardıkları karakalemden, yağlı boya, kabartma gibi eserlerin yer aldığı karma sergi, ilk günden büyük ilgi gördü. 

Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu’nda düzenlenen serginin açılışına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Şube Müdürü Ahmet Ayan, eser sahipleri ile çok sayıda sanatsever katıldı. 

'RESİM VE SANAT RUHUMA İŞLEDİ'

Serginin açılışını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, resim sanatına duyduğu ilgiyi anlattı. Demir, "İlkokulda resim öğretmenim bahar, yaz ve kış aylarında bizi doğaya çıkarır, bir yerlere götürürdü. Güzel resim yaptığımı ilk orada keşfettim. Ortaokulda ise öğretmenim kurşun kalemle resim yaptırırdı. Hatta bir defasında yazı yazan el çizmiştim ve bundan 10 tam puan almıştım. Öğretmenimizin bu resmi çerçeveletip evine asması beni son derece mutlu etmişti. Sanata olan tutkum ailemin mühendis olmamı istemesine rağmen mimarlık fakültesine gitmemle bütünleşti. Yani  resim ve sanat o dönemlerde ruhuma işlemişti" dedi.

'SANATTA DAHA İYİ OLMALIYIZ'

Samsun'da sanatın her alan gelişmesi için çalışacağını da söyleyen Başkan Demir, "Şehrimizin başta resim ve musiki olmak üzere tüm sanat dallarında daha iyi noktaya gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Sizleri daha güzel atölyelerde resim yapar hale getireceğiz. Bu konuda desteklerinizi bekliyorum" diye konuştu.

Başkan Mustafa Demir açılışın ardından davetliler ile birlikte sergiyi gezdi, eserleri tek tek inceleyerek bilgi aldı. 65’i yağlı boya ve 20’si karakalem olmak üzere 85 eserin yer aldığı sergi, 20 Nisan'a kadar gezilebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.