Öne Çıkanlar Veysel Eroğlu Çanakkale
banner867

Başkan Demir: Yepyeni Samsun'u İnşa Edeceğiz
banner852

Başkan Demir, “Marina yapıldığında en kıymetli, en yaşanabilir hale gelecek. Bir kısım insanlar bu süreci başka tarafa çekmeye çalışıyor. Oradaki yatırımı Ulaştırma Bakanlığı yapıyor. Proje ihalesine çıkıldı. Ödenek bakanlık tarafından gönderildi. Bu şehre müthiş bir katkıdır. Marina konusunu basın yayın organları çarpıtmaya çalışıyor ama orası bitirildiğinde Samsun müthiş bir dönüşüm yaşayacak” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı açılış toplantısı Ömer Halisdemir Salonu’nda yapıldı. 61 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Hatay’daki orman yangınlarına değinerek, “Hatay başta olmak üzere ülkemizin birçok ilinde yapılan sabotajlar neticesinde orman yangınlarına şahit olduk. Bunları yapanları şiddetle kınıyoruz. Ormanı yakabilecek konuma gelen zihniyet, tamamen insanlık vasıflarını geri gelmemek üzere kaybetmiştir.  Bu çok feci bir durumdur. Yani tabiri caizse dünyayı yok etmeye yönelik bir fiiliyattır. Bunu yapanların beyin işleyişini asla anlamayız” dedi.

Konuşmasını yapımı devam eden ve yapılacak projelere değinerek sürdüren Başkan Mustafa Demir, Subaşı Meydan Düzenleme ve Yeraltı Mekanik Otopark Projesi'nin ihale edileceğini 2021 yılı sonuna kadar da bitecek şekilde hazırlıkları tamamlayacaklarını dile getirdi. Bir otopark projesinin de Çarşamba ilçesi doğu yakasında yapılacağını söyleyen Başkan Demir, “Tamamen otomatik yazılımlarla yönetilecek bir otoparkı Çarşamba kazanmış olacak. Batı yakadaki mekanik otopark projemiz de önümüzdeki yıl hayata geçmiş olacak. Aynı şekilde bir de Havza'da otopark yapacağız. Anakent iş merkezimizin kamulaştırma sürecinde sona doğru geliyoruz. 2021 yılında ihalesini yapacağız. 2022 yılında da oradaki otoparkı gerçekleştireceğiz. Alo 153 Çözüm Merkezi ihalemiz tamamlandı. Kısa sürede inşasını yapıp 2021 yılında hizmete alacağız. Belediyenin yönetimi ve verimliliği açısından Alo 153 projesini çok önemsiyoruz. Yüzde 100 ulaşılabilirliği temin edecek olan bir proje. Akıllı şehirler ve minibüs terminali ile ilgili bütün projelerimiz hazır. 2021 yılının sonuna bitirmeyi hedefliyoruz. Yepyeni Samsun'u inşa edeceğiz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak proje ve yatırımların çok iyi araştırılarak planlanıp yapıldığını belirten Başkan Mustafa Demir, “Kurupelit’teki marina diye ifade edilen alanda bir proje ihalesine çıkıldı. Bir takım insanlar belli hedef ve maksatlarla algı noktasında bunu kullanıyorlar. Marina, mendirek dolgu sahası planı onaylanmış, daha sonra oranın marina olarak kullanılmasına karar verilmiş. O günkü şartlarda kullanılmış. İçinde tekneler de var ama oranın marina olduğu anlamı çıkmıyor. Marinalar, çok farklı ve özel konseptli projelerdir. İçerisine ırmak akıyor, denizden kum doluyor, tahliye noktasında da sıkıntısı var. Altyapılar Genel Müdürlüğü’nden gelen teknik heyete incelettik.  Neler yapabiliriz diye sorduk. Tamamen mühendislikle alakalı bir durum. Orada gerçekten dünyanın sayılı marinalarından birisinin yapılabileceği öngörülmüş. Teknik heyet, dalga, kum ve rüzgar hareketlerini inceledi. Orada gerçek manada bir marina yapılabileceği öngörülüp ödenek gönderildi. Şuanda da yapıp proje ihalesine çıkıldı” ifadelerini kullandı.

Oradaki insanların rahatsız olmadığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Tam tersine çok memnunlar. Marina yapıldığında en kıymetli, en yaşanabilir hale gelecek. Bir kısım insanlar bu süreci başka tarafa çekmeye çalışıyor. Samsun’un zararına, bundan daha kötü olacak bir projeye imza atmayız. Oradaki yatırımı Ulaştırma Bakanlığı yapıyor. Proje ihalesine çıkıldı. Ödenek bakanlık tarafından gönderildi. Bu şehre müthiş bir katkıdır” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu şehre iki üç kat gömlek atlatacak bir projedir. Hangi siyasi partiden olursa olsun her arkadaşımızın bu projeyi alkışlamasını bekliyoruz. Mühendislik, kıyı, doğa, çevre açısından hiçbir sıkıntı yaratmayan, başlı başına Samsun'a müthiş bir markalaştırma sağlayacak olan dünyanın en iyi marina merkezlerinden biri olacak. Biz geçmiş dönemde yapılan hizmetlerin üstüne koyarak şehrimizi daha da ileriye taşıyoruz. Samsun'un kıyıları Türkiye'de en iyi korunmuş kıyılardır. Bu konuda özellikle Yusuf Ziya Yılmaz başkanıma çok teşekkür ediyorum. 13 tane mavi bayraklı plajımız var. Meclis olarak birliktelik içinde hareket etmeliyiz. Marina konusunu basın yayın organları çarpıtmaya çalışıyor ama orası bitirildiğinde Samsun müthiş bir dönüşüm yaşayacak.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876