Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner797

Başkan Mustafa Demir'in 15'inci durağı, Ladik

İlçelerde başlattığı 'Muhtarlarla İstişare Toplantıları'na Ladik'te devam eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin ortak çalışmalarının meyvesini almaya başladıklarını belirterek, "Kuzeyin merkezi olan Samsun'un yüksek potansiyelini mutlaka değerlendireceğiz. Samsun'un her ilçesi adeta bir marka" dedi.

'ŞUNU YAPALIM, DEMEKLE OLMUYOR!..'
Ladik Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Mustafa Demir, “Bu toplantıda önümüzdeki 5 yıl yapacak olduğumuz projelerin teknik çalışmasını yapacağız. Ladik, bu toplantıları yaptığımız 15'inci ilçemiz. İşi iş yapmaz. Şunu yapalım bunu yapalım demekle çalışma olmuyor. Ne zamanki çıkıp adım atarsan çalışma orada başlar. 5 yılın sonunda ne yapabileceğimizi göreceğiz. Kendimizi nasıl gördüğümüz değil vatandaşın bizi nasıl gördüğü önemli. Samsun'da biz bu 5 yılı yerel yönetimlerde teşkilatlarla birlikte en iyi geçiren il olmayı hedefliyoruz” dedi.

CHP'Lİ VE İYİ PARTİLİ BELEDİYELER
Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin ortak çalışacaklarını hatırlatan Başkan Demir, "Atakum'da CHP'den, İlkadım'da İyi Parti'den olan belediye başkanlarımızla da konuştu. Atakum ve İlkadım'da da bu toplantıları gerçekleştireceğiz. Tüm Türkiye'ye örnek olacak bir çalışmamızı böylelikle tamamlayacağız. 31 Mart seçimleri öncesi bu toplantıların sözünü vermiştik ve tutuyoruz. Mahallelerdeki alt yapı ihtiyaçlarını planlayacağız. Fen İşleri ve SASKİ ekiplerimiz bu planlamaları gerçekleştirecek. İlçe belediye başkanımızın ve bizim Büyükşehir olarak seçim kampanyasında ifade ettiğimiz projeleri müştereken yürüteceğiz” diye konuştu.

GELECEĞİ YEREL YÖNETİMLER BELİRLEYECEK
Samsun’un Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Demir, "Kuzeyin merkezi Samsun, her yönüyle potansiyeli yüksek bir il. Ayrıca her ilçesi de bir marka. Bugün Ladik’teyiz. Tarihi ve kökleri bakımından, Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden birisi. Samsun'un bütün ilçeleri Türkiye'nin her köşesinden insanımız bilir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden sonra yerel yönetimlerin önemi fazlaca arttı. Artık şehirlerin geleceğini yerel yönetimler belirleyecek. Onun için yerel yönetimlerin yetki alanlarındaki kapasiteyi, vizyonu, gayreti, enerjiyi doğru noktaya odaklamak çok önemli hale gelecek. Bir kısım ilçelerde çalışmalara başladık ve verimini almaya başladık. İlçe ve büyükşehirin güç birliği yapmasının bereketi, faydası görünmeye başladı. Maliyetlerdeki ciddi düşüşler de bunun göstergesi" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.