Öne Çıkanlar Dayandı Kemiğe
banner797

Başkan Osman Genç Kudüs’e Gidiyor

BAŞKAN OSMAN GENÇ KUDÜS’E GİDİYOR

Canik Belediyesi ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde “ Samsun’dan Kudüs’e Yolculuk Var” projesinin tanıtımı yapıldı. Tanıtım da konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” Kudüs onurumuzdur diyoruz. O halde şimdi icraate geçme zamanı. İnşallah 7 Eylül’de Kudüs’teyiz” dedi.

Canik Belediyesi ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde “ Samsun’dan Kudüs’e Yolculuk Var” projesinin tanıtımı Canik Kültür Merkezi’nde yapıldı. Tanıtım toplantısına Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in yanı sıra İHH İnsani Yardım Vakfı Teşkilatlanma Birimi Karadeniz Koordinatörü Bekir Gün ve ASKON, AGD, DOWN-ÇED, Ensar Vakfı, DOSTDER,ÇEY-DER,KARDEŞ ELİ, MUSİAD, MEMUR-SEN, GENÇ MEMUR-SEN,İHH, HUDER, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı, İlahiyat Fakültesi Eğitim ve Araştırma Derneği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğrenci Konseyi , Samsun İnsan ve Medeniyet Hareketi, Yeşilay, Samsun İmam Hatipliler Mezunlar ve Mensuplar Derneği, Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği’nden başkan, temsilci ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

ŞİMDİ KUDÜS İÇİN EYLEM ZAMANI

Canik Belediyesi öncülüğünde Kudüs için harekete geçme kararı aldıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” Filistin için, Kudüs için artık harekete geçme zamanımız geldi. Canik Belediyesi Dış İlişkiler Birimimizin girişimleriyle 20 STK’nın katılımıyla Filistin’e, Kudüs’e gitme, orada namaz kılma, Filistinli kardeşlerimize destek olma kararı aldık. İnşallah ziyaretimiz İslam dünyası için bir uyanışa vesile olur. Bu organizasyonda bizlere destek veren, tüm STK’larımıza yürekten teşekkür ediyorum ” dedi

BU BİR TURİSTİK GEZİ DEĞİLDİR

Filistin’de yaşananların tüm Müslümanların sorunu olduğunu ifade eden Başkan Genç,”Kudüs bir semboldür.Bayrağa nasıl bir bez parçası deyip geçemezsek, Mescid-i Aksâ’ya da sırf bir cami deyip geçemeyiz. Kudüs ve Filistin meselesi bütün Müslümanların meselesidir. Bu değerli mabedin Siyonistlerin işgali altında olmasından bütün Müslümanların rahatsızlık duyması gerekir. Şu an Kudüs için yapabileceğimiz en önemli şeylerden birisi, bu mübarek şehri yalnız bırakmamak, Mescid-i Aksâ’nın cemaatini arttırmaktır. Dünyanın her tarafından gelen Müslümanların Aksâ’yı doldurması burada yapılan zulümlere engel olacaktır ve bunu yapmak üzerimize düşen büyük bir vazifedir. Bu vazifemizi inşallah yerine getireceğiz. Oraya gidip Müslüman kardeşlerimize ait otellerde kalacağız, onlardan alışveriş yapacağız, dolayısıyla kardeşlerimizin ekonomisine de katkı da bulunacağız. Yapacağımız bu ziyaret bir turistik gezi değil, adeta bir seferdir” dedi.




CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇAĞRISI ÇOK ÖNEMLİ
Dünya üzerinde Müslümanlara yapılan zulümlere her zaman tepkilerini koyduklarını belirten Başkan Genç,” Canik Belediyesi olarak her zaman Müslüman kardeşlerimizin yanında olduk. Belediyemizin bünyesinde kurduğumuz Dış İlişkiler Birimimiz vasıtasıyla Suriye, Bangladeş, Çad, Somali, Azerbaycan gibi ülkelerdeki Müslüman kardeşlerimize yardımlarımızı ulaştırdık. Kudüs ile ilgili çalışmamızı da önceden başlatmıştık. Dünya üzerindeki Müslümanların sesi olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “imkanı olan Kudüs’e gitsin” çağrısı önemli. Belediyemizin öncülüğünde başlattığımız bu sefer harekatı inşallah tüm Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

BAŞKAN GENÇ’TEN FİLİSTİN’E KURBAN BAĞIŞI
Kudüs’ün ve dünya Müslümanlarının her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Genç,” Canik Belediyesi olarak örnek bir davranış içerisinde girdik. Manevi olarak Filistin’in her zaman yanındaydık. İnşallah şimdi bu seferimizle bedenen de yanlarında olacağız, yanyana omuz omuza namaz kılacağız. Malum Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kurban bağışlarımızda Filistin’deki Müslüman kardeşlerimizi unutmamalıyız. İnşallah ben rahmetli babam ve rahmetli ablam için iki kurbanımızı Filistin’e bağışlıyorum. ” dedi.

STK’LARDAN BAŞKAN GENÇ’E TEŞEKKÜR
Canik Belediyesi’nin öncülüğünde çok anlamlı bir işe girildiğini belirten İHH İnsani Yardım Vakfı Teşkilatlanma Birimi Karadeniz Koordinatörü Bekir Gün,” Kudüs hep derdimiz diyoruz, ancak fiiliyatta pek bir şeyler göremiyoruz. O yüzden bugün Canik’te böylesine güzel bir projeye şahit olduğum için çok mutluyum. Canik Belediye Başkanımızın böylesine hayırlı, Müslümanları ilgilendiren işler içerisinde olması çok güzel. İnşallah bu örnek organizasyon, anlamlı Kudüs ziyareti diğer belediyelere ve tüm Türkiye’ye örnek olur. Tüm gidecek STK temsilcilerine hayırlı yolculuklar diliyorum “ dedi.









 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.