Öne Çıkanlar Veysel Eroğlu Çanakkale
banner867

BAŞKAN ŞAHİN’E ANLAMLI TALEP
banner852
 İstanbul Bafra Dernekler Federasyonuna bağlı İstanbul Bafra Düzköy Derneği Başkanı Kerem Alışkan ve yönetimi Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’den anlamlı istekte bulundular.

Bafra’ya bağlı Düzköy Mahallesi mezarlığında bulunan Şehit Jandarma Komando Er Fehmi Sevinç’in kabri başına gelerek din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Dualardan sonra ise Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’den İstanbul Bafra Dernekler Federasyonuna bağlı İstanbul Bafra Düzköy Derneği Başkanı Kerem Alışkan ve yönetimi bir talepte bulundular. Talep için dilekçeyi kabir başında sundular.

Konu hakkında bir açıklama yapan İstanbul Bafra Düzköy Derneği Başkanı Kerem Alışkan, “Şehit Jandarma Komando Er Fehmi Sevinç Düzköy Mahallemizin Obruk Mahallesinden bir evladımız, canımızdı. Görev yaptığı Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Komutanlığında vatani görevini yaparken 02 Ağustos 1998 tarihinde KATO dağında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştu. Bizler İstanbul Bafra Düzköy Derneği Başkanlığı ve yönetimi olarak şehidimizin ailesi ve Köylülerimiz ile birlikte her yıl şehidimizin şehadet şerbetini içtiği 02 Ağustos tarihinde kabri başında dualarla anma yapıyoruz.

Bafra Belediye Başkanımızdan İstanbul Bafra Düzköy Derneği Başkanlığı ve yönetimi adına Şehit Jandarma Komando Er Fehmi Sevinç’in isminin bir sokağa verilmesini ve anısının yaşatılmasını istedik.” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise dilekçeyi teslim aldıktan sonra konuyu inceleyip gerekli işlemlerin yapılması için çalışacağını belirtti. Başkan Şahin konu hakkında şunları söyledi:

“Kahraman şehitlerimize manevi görevimizi her zaman yerine getirmeye çalışıyoruz. Onlar için ne yapsak yetersiz. Görev süremiz içerisinde birçok şehidimizin ve gazimizin isimlerini meclisimizin kararları doğrultusunda değişik yerlere verdik. En son bu konularla ilgili Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesinden talepte bulunulmuştu.Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinin 14 Temmuz 2017 tarihli toplantısının 14.Birleşiminde,İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın 03.07.2017 tarih ve 3328 sayılı; 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7/g maddesi uyarınca; İlçemizin Gazipaşa Mahallemizde bulunan Himmet Ağa Sokağın ismini Gazi P.Astsb.Hakan KESER Sokak, Kemalpaşa Mahallemizde bulunan Gülen 1. Sokağın Gazi P.Komd. Onb. Bayram BAYAR Sokak, yine Kemalpaşa Mahallemizde bulunan Evliya Çelebi 1. Sokağın isminin Gazi P.Çvş.Hakan UNCU Sokak, İshaklı Mahallemizde bulunan Yıldız Sokak isminin Şehit J.Uzm. Çvş. Musa BAYRAK Caddesi olarak değiştirilmesine karar verilmiştir. Bu talep ile ilgili de gerekli çalışmaları yapacağız.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876