Öne Çıkanlar Veysel Eroğlu Çanakkale
banner867

Başkan Taşçı : İlçemizin röntgenini akademisyenlerin gözünden çektik
banner852

Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi işbirliğiyle gerçekleştirilen ve iki gün süren 'Atakum'da Kentleşme, Kentlileşme, Sorunlar ve Çözüm Önerileri' konulu çalıştay tamamlandı. Farklı alanlardan 75 akademisyenin katılımıyla ve 7 farklı konu, 8 farklı oturumda gerçekleştirilen çalıştayda masaya yatırılan konular, 500 sayfalık bir kitapta toplanacak.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan ve ilçeye akademik bir gözle bakılmasını son derece önemsediğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Hızla büyüyen ilçemize, akademisyenlerin gözüyle bir röntgen çekmek istedik. İki gün süren çalıştayda elde edilen veriler ve çözüm önerileri, ilçemiz adına hedeflediğimiz daha güzel yarınlara ulaşabilmemizi hızlandıracaktır. Çalıştayın tamamlanmasının ardından, elde edilen tüm verileri 50'ye yakın bildiriden oluşan, 500 sayfalık 'Yeni Atakum' adıyla ve 'Atakum'a Akademik Bakış' alt başlığıyla bir kitapta toplayacağız. Bu kitap sadece bize değil, gelecek nesillere de yol haritası olacaktır. Emek veren tüm akademisyenleri ve Atakum Kent Konseyini böyle başarılı bir çalıştaya imza attıkları için kutluyorum" diye konuştu.

Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman, iki gün süren çalıştayın Atakum İlçesi için son derece verimli geçtiğine dikkat çekerek, "Atakum İlçesinin önceliklerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini akademik bir gözle değerlendirdik. Gerçekleştirilen beyin fırtınası sonucunda ortaya çıkan rapor, belediyemize sunulacak. Atakum İlçesinde çevre, şehircilik ve altyapı sorunları ile kentleşme, kentlileşme çalışmaları başta olmak üzere 7 farklı Betlike konuyu, 8 farklı oturumda ele aldık. 75 akademisyenin katıldığı ve 45 sunumun yapıldığı çalıştay, 22 yıllık belediyecilik tarihi olan Atakum İlçesinde bir ilktir. Atakum Kent Konseyi olarak böylesi önemli bir ilke öncülük etmekten dolayı mutluyuz. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Atakum İlçesinin sorunlarının üzerine böylesi bir özveriyle eğilen, çalışmalarıyla bizlere ışık tutan tüm akademisyenlerimize ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.

Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Atakum'da Kentleşme, Kentlileşme, Sorunlar ve Çözüm Önerileri' çalıştayının ardından, katılım sağlayan akademisyenlere teşekkür belgeleri verildi. Çalıştayın amacına ulaştığını ve ortaya çıkacak eserin ciddi bir çalışmanın ürünü olduğunu söyleyen akademisyenler Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman'a teşekkür etti.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876