Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner797

Başkan Togar, Malazgirt Zaferini Kutladı
Anadolu’nun kapılarını aziz Türk Milletine açan ve Anadolu’nun Türk yurdu olmasını sağlayan Malazgirt Zaferinin yıldönümünü kutlayan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ‘‘Geçmişi zaferlerle dolu olan ve tarih boyunca hiçbir devletin boyunduruğu altına girmeyen şanlı atalarımız 26 Ağustos 1071 tarihinde Sultan Alpaslan’ın öncülüğünde Malazgirt Meydan Muharebesini büyük bir zafer sonuçlandırmıştır.

Bu büyük ve şanlı zafer ile 946 yıl önce Anadolu’nun kapıları Türklere açıldı. Anadolu’ya akın akın gelen ve buraya yerleşen ecdadımız ılımlı, hoşgörülü ve adaletli yönetimi esas alarak asırlar süren hakimiyeti süresinde İslami ve Türk örf adetleri çerçevesinde yönetim sergileyerek büyük ihtişamlı yapıtlar, eserler, bilimse veriler ortaya koymuştur. Asırlar önce ecdadımız tarafından ortaya konan Malazgirt ruhu daima yol göstericimiz ve ışığımız olmuştur. Büyük Selçuklu hükümdarı Sultan Alparslan'ın önderliğinde 1071'de Anadolu topraklarına kanla canla ekilen tohumlar bugün yeşererek cihanı sarmıştır. Ogün ortaya konan ruh kurtuluş savaşı ve Cumhuriyet’in kuruluşu esnasında da bağımsızlık ateşine dönüşmüştür.

Geçmişi zaferlerle ve destanlarla dolu Aziz milletimizin tarihi süreç içerisindeki inanç ve azmi, bağımsızlık ruhu ve adaletli yönetimi bu gün olduğu gibi bugünden sonrada rehberimiz olacaktır.

Bu duygu ve düşünceler ışığında Malazgirt Zaferi'nin 946'ncı yıl dönümünde, Anadolu’nun kapılarını Türklere açan büyük komutan Sultan Alparslan'ı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.