Öne Çıkanlar Romanya nusaybin
banner798

Başkan Togar’ın 8 Mart kutlama mesajı

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar mesajında, ‘‘Dünyaya gözümüzü açtığımız andan itibaren hayatımızın her aşamasında yanımızda olan ve aile kurumunun temelini oluşturan, analık görevini layıkıyla yerine getiren çevresini güzelleştiren, fedakâr cefakar tüm bayanların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlu olsun’’ dedi.

Ailenin temelinin kadın olduğunu söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar yayımladığı mesajda kadının toplumun en önemli parçası olduğunu belirterek, "Toplumun temeli ailedir. Ailenin temeli ise kadındır. Kadının her şeyden önceki görevi anneliktir. Çünkü çocuklarımızı, gelecek nesillerimizi yetiştiren bir kadın, bir annedir. Aynı zamanda kadınlar toplumun göstergesidir. Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına verdiği değer ve ona duyduğu saygı, verilen hak ve sorumluluklarla ölçülür. Kurtuluş savaşında cephede cephane taşıyan, savaşta askerlerle omuz omuza savaşan şanlı tarihimize isimlerini yazdıran Kara Fatma, Nene Hatun, Şerife Bacı’da bir anne bir kadın olduğunu asla unutmamalıyız. Aynı zamanda 15 Temmuz’da özellikle kadınlar ön saflarda yer alarak darbe kalkışmasına karşı kurtuluş savaşındaki duruşunu tekrar göstermiştir. Kadına verilen değer, uygar toplum olmanın en önemli göstergesidir. Özellikle son günlerde kadına uygulanan şiddet ve şiddet haberleri hepimizi derinden etkiliyor. Bu ve bu gibi kadınlara uygulanan kötü davranışlar, darplar ve şiddetin tümünün engellenmesi ve önüne geçilmesi için toplum olarak bilinçlenmeli ve elimizden geleni yapmalıyız.

Başkan Togar tüm bayanları 8 Mart programına davet etti
Vefakar, fedakar analarımızın, bacılarımızın, kardeşlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ayrıca 8 Mart dünya kadınlar günü etkinlikleri kapsamında 8 Mart Çarşamba günü 14:00’da belediyemiz düğün salonunda kadınlara özel düzenleyeceğimiz ‘‘İslam’da Aile ve Kadının Yeri’’ konulu konferansımıza tüm bayanlar davetlidir" ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.