Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner797

Başkan Yılmaz : Bir yetim gülse dünya güler


Her yıl Ramazan ayının 15'nci gününde kutlanan 'Dünya Yetimler Günü' dolayısıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İHH tarafından 80 aile ve yaklaşık 300 yetim çocuğa iftar yemeği verildi. Atakum Sanat Merkezi bahçesinde düzenlenen iftarda yetim çocukların masasına oturan Başkan Yılmaz, çocuklarla yakından ilgilendi. Burada çocuklara yalnız olmadıklarını, devlet olarak, belediye olarak sürekli yanlarında olduklarını belirten Başkan Yılmaz, "Bizler için örnek ve güzel insan olan Rahmet Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) küçük yaşta anne ve babasını kaybederek yetim kalmıştır. Dolayısıyla efendimiz yetimler konusunda çok hassastı ve ümmetinin de yetimlere karşı şefkat ve merhametli olmasını bizlere her daim buyurmuştur. Bu münasebetle bugün istedik ki yetim kardeşlerimiz ve siz değerli misafirler ile bir arada olalım, başı rahmet ortası mağfiret sonu kurtuluş olan bu mübarek Ramazan ayının böylesi anlamlı bir gününde hep birlikte aynı sofrayı paylaşalım. Unutmayalım, yetim gülerse dünya güler" diye konuştu.




Konuşma sonrası Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Ahmet Demircan, Ak Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, çocuklarla birlikte iftarını açtı. İftar sonrası Samsun Valisi İbrahim Şahin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da iftar alanına gelerek yetim çocuklarla yakından ilgilendi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.