Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner797

Başkan Zihni Şahin'den '10 Ocak' mesajı
 


'Gazeteci, toplumun sesidir!..'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak basın mensuplarının 'Gün'lerini kutladı. Başkan Şahin, "Günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz, toplumun sesi olmaya devam ediyor" dedi.

SON DERECE ÖNEMLİ VE VAZGEÇİLMEZ...

Basının, halkın, yaşadıkları kentte ve dünyadaki gelişmeleri öğrenmede, hayatı ve yaşananları yorumlamada, gerçekleri öğrenmede son derece önemli bir misyon üstlendiğine dikkati çeken Başkan Zihni Şahin, mesajında, "Bu yönden bakıldığında basının ve basın çalışanlarının ne kadar önemli, ne kadar vazgeçilmez olduklarını görürüz. Bu nedenledir ki çeşitli zorluklar içinde toplumun bilgilendirilmesini, günün 24 saatini özverili bir biçimde çalışarak, bireylere doğru, ilkeli ve tarafsız haberleri ulaştırmayı amaç edinen gazetecilerimiz bir anlamda toplumun sesidir" ifadelerini kullandı.

ATATÜRK'ÜN YAPTIĞI DEĞERLENDİRME

Mesajında ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Basın, bir ulusun ortak sesidir' özdeyişini hatırlatan Zihni Şahin, "Ulu önder Atatürk, basını, milletimizin gereksinim duyduğu düşünsel gıdayı verme unsuru olarak görmüş ve basını başlı başına bir güç, bir okul, bir öncü olarak nitelendirmiştir. Atatürk'ün yıllar öncesinden yaptığı bu değerlendirme, günümüzde de aynı önemde geçerliliğini korumaktadır. Dijital çağ nedeniyle medyanın kuralları belli ölçüde değişse de gerek gazetecilik mesleğinin gerekse gazetecilerin önemi azalmamış, aksine son derece artmıştır. Bu duygu ve düşünceler ışığında, mesai kavramı gözetmeden çalışan değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, görevlerinde sonsuz başarı dilerim" dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.