Öne Çıkanlar istanbul Hasan Tosgar
banner798

Batarsak Hep Beraber Batacağız

Yönetim, Denetim, Disiplin kurulları ve İşyeri temsilcilerinin katıldığı toplantıda Eğitim Bir Sen 2 Üniversite Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir, 2019 yılının değerlendirme konuşması yaptı.

“Toplu görüşme masasında çalışanlar adına verilen rakamlar ve özlükle ilgili değişikliklerin taleplerimizi karşıladığını söylemek mümkün değil” diye sözlerine başlayan Demir, “Ülkede yaşanan ekonomik krizin farkındayız.

Ancak bu krizin sorumlusu biz çalışanlar değiliz. Verilen zamlar enflasyon karşısında bizleri ezdiriyor. Elektrik, doğalgaz, su, ulaşım gibi temel ihtiyaçlara gelen zamlar hepimizin belini büküyor.

BATARSAK HEP BERABER BATACAĞIZ

Fedakarlık yapalım tamam ancak Necip Fazıl üstadımızın dediği gibi 9 kişiye bir pul, bir kişiye 9 pul olmasına da karşıyız” diye devam etti.

“Hem ekonomik kriz var deniyor hem de 2019' da 10 aylık dönemde bankaların 40 milyar kar ediyor. Yine bu dönemde bankaların 270 milyarı kredi faizlerinden gelire dönüştürmesi gerçeğinin hepimiz düşünmek zorundayız” diyen Eğitim Bir Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir sözlerini şöyle sürdürdü;

Bu gemide hepimiz varız. Batarsak beraber batacağız. İstediğimiz öncelikle devletimizin, milletimizin, bayrağımızın ilelebet var olmasıdır. Bununla beraber bu ülkenin temel dinamiği olan çalışanlarımızın da hem ekonomik hem sosyal hem de çalışma alanda ezdirilmemesi başlıca talebimizdir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.