Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Bedri Yaşar, durum içler acisi!!!
Samsun’a ve ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, TBMM’de yaptığı açıklamada önemli ifadelere yer verdi.

Samsun, Gümüşhane… Durum içler acısı!!!

Çalışanların durumunu “içler acısı” olarak ifade eden Yaşar, Samsun’da bir süredir devam eden Makromarket çalışanlarının eylemine değindi.
Halk Bankasından 500 milyon lira kredi vermişiz ama bu şirket üç aydır çalışanlarının maaşını ödemiyor!

“Çalışanların durumu içler acısı. Mesela, Samsun'da Makromarket çalışanları her hafta düzenli eylem yapıyorlar, işlerine son verildi ve mücadelelerine devam ediyorlar. Bizler de bu mücadeleye destek verdik. İktidarın bir türlü kabullenmek istemediği ekonomideki kötü gidişat bütün sektörleri olumsuz etkiliyor. Mağduriyetler hat safhada.” diyen Samsun Milletvekili Gümüşhane ilinde de aynı sorunun devam ettiğini şu sözlerle ifade etti; “Aynı şekilde, Gümüşhane'de Karamustafa Deresi'nde çinko ve bakır işletmelerini yürüten fabrika üç aydır işçilerine maaş ödemiyor, o da işçileri kapının önüne koydu. Ama ne acı ki -KİT Komisyonunda bulunan arkadaşlar bilir- biz aynı şirkete Halk Bankasından 500 milyon lira kredi vermişiz ama bu şirket üç aydır çalışanlarının maaşını ödemiyor. Devlet, sigorta ve vergi borçlarını gayet iyi takip ediyor, buna hiç itirazımız yok. Müteahhitler ihaleye girecekleri zaman diyor ki: "Sigortadan ve vergiden 'Borcu yoktur.' yazısı getiremediğiniz sürece ihalelere giremezsiniz." İyi, peki, işçilerin ödenmeyen borçlarını neden devlet dikkate almıyor. O zaman, iş sahiplerine şunu da söylesin: "İşçiye borcu yoktur." yazısı da getirilsin. Hepinizin bildiği gibi, işçi alacakları öncelikli alacaklardır ama maalesef bugün, çatıya çıkanlar, kendini yakmaya çalışanlar; özellikle, özel sektördeki çalışanların gerçekten çok ciddi sıkıntıları var. Biz bugün işletmelerin kredilerini zaten son üç aydır, dört aydır ha bire yapılandırıyoruz. Özel sektörün borçlarını gerek KGF'yle veya değişik metotlarla ha bire ötelemeye, ertelemeye, yapılandırmaya çalışıyoruz; ben buna karşı değilim.

Borçlar yapılandırılsın ama nereye kadar?

Hakikaten, son dönemde, devlet özellikle kredi kartlarıyla ilgili yeniden bir yapılandırmaya gidiyor, buna da karşı değiliz. Borçlar yapılandırılsın ama nereye kadar? Bu yapılandırılan borçlar nasıl ödenecek? Devletin bununla ilgili tedbirler alması lazım. Bunun da bir tane yolu var, ülkemizde üretimin desteklenmesi. Üretemediğiniz sürece faizle nereye kadar gideceğini hepimiz gördük.
Dolayısıyla, bundan sonra, özellikle, ben üretimin desteklenmesini buradan talep ediyorum. İşçilerin de bir hakkı ve hukuku olsun istiyorum. Hiç olmazsa devlet, özellikle, Samsun'da Markomarket çalışanları dâhil, Gümüşhane'de çinko ve bakır madeninde çalışanlar dâhil -bunlar da bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşları- bunların da hak ve hukukuna sahip çıksın diyorum.”

Tank Palet Mitingine 'İYİ' destek!

Türk Harb-iş Sendikası tarafından, Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine karşı 19 Ocak Cumartesi günü Sakarya Gar Meydanı'nda yapılan mitinge, İYİ Parti'nin 20 milletvekili de katılarak destek verdi.

Milli üretim bu şekilde pazarlanamaz!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’da mitinge destek vererek açıklamalarda bulundu.

“TANK PALETin özelleştirilme kapsamından çıkarılması için verilen mücadeleye destek için bütün İYİler adına Sakarya'dayız.” diyen Samsun Milletvekili açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Millî üretim bu şekilde pazarlanamaz. Türkiye’de üç kez en verimli iş yeri seçildiği belirtilen Tank Palet özelleştirilmemeli. Verimlilik açısından böyle bir fabrikayı, en önemlisi Milli savunmamızı TSK haricinde birine/bir şirkete devretmek tartışma konusu bile olmamalı.”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.