Öne Çıkanlar Samsun Engelliler Olimpiyatları
banner798

Bedri Yaşar Katliamı Meclise Taşıyor!
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nden bulunan Samsun'daki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde, 30 yeşilbaşlı ördeğin avlanması kamuoyunda geniş yer buldu.

6 Aralık’ta meydana geldiği belirtilen olayın, dün bir cep telefonu görüntüsü ile sosyal medyada yayılmasıyla gündeme gelen olay hayvan sever vatandaşların da çok fazla tepkisini çekti.

Avlanmanın yasak olduğu Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde, avcılar tarafından yaklaşık 30 yeşilbaşlı ördek vurulduğu belirtildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlilerinin devriyesi sırasında, kaçak avlanan avcılar fark edildi.

Avcıların kimliğinin tespit edilemediğinin de basına yansıması üzerine konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar; “konuyu TBMM’de dile getireceğim. Bu elzem olayla ilgili Yazılı Soru Önergesi veriyorum. Böylesi bir olayın üzeri kapanmamalıdır.” dedi.

Meclis’te dile getirmişti!

Hayvan Haklarına ilişkin duyarlı çalışmalarıyla sık sık gündeme gelen Yaşar, daha önce Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmalarında da birçok defa “Kuş Cenneti”nin korunması konusunda yetkililere çağrı yapmıştı.

Yaşanan bu olaylara karşı önlem almanın ve bunlara çare üretmenin mümkün olduğunu belirten Yaşar; “bu iradeyi ortaya koymak lazım! Makamında olan, yetkisi olan herkesi buradan bir kez daha görevini yapmaya davet ediyorum.

Biz, bu konularla ilgili atacağınız bütün adımlarda iktidarın yanında olacağımızı defalarca ifade ettik. Biz, gelen konunun kimden geldiğine değil vatandaşın lehine mi aleyhine mi olduğuna bakarız. Olumlu olan her türlü kanunu getirin, biz de sizi destekleyelim.” dedi.

Hayvan Hakları Kanunu

Geçtiğimiz günlerde TBMM’ye sunduğu Hayvan Hakları Kanun Teklifinin bu gibi konularda oldukça önemli olduğuna değinen Yaşar; “Biz bir kanun teklifi hazırladık. Meclis Başkanlığına sunduk. Hayvanları öldüren kişi/kişilere hapis cezası verilmesini istedik. Hala Mecliste bekliyor. Şimdi bir kez daha soruyorum; bu teklif neden bekletiliyor? Bugün bir kez daha görüyoruz ki bu teklif hayvan hakları açısından da toplum değerlerimiz açısından da oldukça önemli! Bizim getirdiğimiz teklifi kabul etmek istemiyorlarsa onlar getirsinler biz destekleyelim. Önemli olan bu topluma yararlı olmak.” sözleriyle, verdikleri kanun teklifinin önemini bir kez daha hatırlattı.

Temennimiz, böyle olaylar yaşanmasın!

30 ördeğin avlanmasıyla ilgili duyduğu üzüntüyü defalarca dile getiren Yaşar; “dileğimiz böyle olayların yaşanmamasıdır. Konunun takipçisi olacağım ve kamuoyunu da bilgilendireceğim. Yeni bir yılı karşılamaya hazırlanırken böyle olaylarla karşılaşmak çok üzücü. Tekrarının olamaması için bizlere büyük sorumluluk yüklenmiş durumdadır. Farkındayız, elimizden geleni yapacağız.” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.