Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner798

Bellona Mağazası’na görkemli açılış

Mobilya sektörünün öncüsü Bellona’nın, Kalaycıoğlu Mobilya tarafından Çarşamba ilçesinde oluşturulan satış noktası, geniş katılımlı açılış programı ile hizmet vermeye başladı

Çarşamba ilçesi Sungurlu Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde 3 katlı bina üzerine kurulan Bellona Mağazası- Kalaycıoğlu Mobilya, gerçekleştirilen görkemli bir açılış programı ile hizmet vermeye başladı. Bellona’nın 607. Satış noktası olan Kalaycıoğlu Mobilya’nın açılış törenine Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı, Bellona Mağazaları Genel Müdürü Mustafa Karamemiş, siyasi parti temsilcileri, oda/dernek başkanları ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

Açılış töreninde konuşan Kalaycıoğlu Mobilya işletmecilerinden Ekrem Kalaycı, “Bu mağaza bizim değil, bu mağaza Çarşambalıların, Ayvacıklıların, Salıpazarıların, Termelilerin. İnşallah sizlere en güzel hizmetleri ekiplerimizle, personelimizle beraber sunacağız. Bizleri kırmayarak buraya gelen tüm davetlilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

“Bellona mağazası global bir markadır”

Kalaycı’nın ardından konuşma yapan Bellona Mağazaları Genel Müdürü Mustafa Karamemiş, Bellona markasının yaşam alanlarına değer katan mobilyalar ürettiğini vurgulayarak “Öncelikle böyle bir dönemde bu yatırımı gerçekleştirdikleri ve taşın altına ellerini koydukları için Kalaycı ailesine teşekkür etmek istiyorum. Mağazamızı Çarşamba halkıyla buluşturulması için burada mimarından inşaat aşamasına, geri planda tasarımından ARGE’sine her aşamada çalışan herkese teşekkür ediyorum. Markamız çok büyük. Burası bizim 607. Satış noktamız. Ve yurtdışındaki 170 satış mağazamızı da eklediğimizde aslında global bir marka Bellona markası. Yurtdışında iştirakleri olan Amerika’da Bellona USA ile ülke ihracatına, mobilya ihracatına ciddi destek veren ve ihracatını bir önceki yıla göre yüzde 100 artıran bir markadan bahsediyoruz. 5 lokasyonda 370 bin metrekare de üretim yapan bir marka 5 yılına baktığımı zaman 2022 yılında da 4,5 milyar TL nin üzerinde perakende ciroya ulaşmış bir markadan bahsediyoruz. Türkiye mobilya konusunda özellikle son 2 yıldır hem ihracat alanında hem de iç Pazar alanında ciddi manada büyüme sergiliyor. Son 2 yılı hepiniz malum pandemi süreci ve bu sürecin oluşturduğu global ham madde tedarik problemleri yaşandı. Bu problemler halen devam ediyor. Böyle zor şartlara rağmen 5 yıllık projeksiyonda ortalamada %25 üzerinde büyüme sergileyen bir markadan bahsediyoruz. Markamızlada gurur duyuyoruz. Amacımız markamızı gerek Türkiye içerisinde gerekse dünya pazarında global pazarda bir marka haline getirmek. Global pazarda büyümeyle orantılı olarak bu yatırımlarla ve istihdama devam ediyor. Aslında bizler Türkiye’deki istihdam depolarıyız. El emeği, göz nuru, konfor, estetik bütün her şey bir araya getirdiğimizde en son açtığımız 130 milyonluk tesiste de şuanda 460 personel iş başı yaptı ve istihdama da böyle katkılarımız var.” ifadelerini kullanarak, yatırımları için Kalaycı ailesine teşekkürlerini sundu.

“Açılan mağazamız önemli bir istihdam kapısı”

Bugün Çarşambamız için önemli bir mağazamızın açılışını yapıyoruz. Çarşambamız hızla büyümeye devam eden Samsun’un önemli ilçelerinden birisi. Çarşamba’da yeni istihdam kapıları ve nüfusu arttıracak hamlelere katkı sağlamaya çalışıyoruz. Samsun Valiliğimizle, Büyükşehir Belediyemizle Ticaret Odamızla birlikte yaptığımız çalışmalar sonucunda Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları hızla devam ediyor. Yine Çarşamba Cezaevi bu yıl içerisinde açılacak ve 1000 kişi memur olarak göreve başlamış olacak. Bunların sayıları ile Çarşamba’nın gelecek 5 yıldaki nüfus projeksiyonunu ortaya koymuş olarak hedef belirlerken, bir taraftan da Çarşamba-Ayvacık-Salıpazarı ve Terme ilçeleri ile bütünleşmiş, kendi ekonomilerini yönetebilen, birlikte güçlü bir varlık sağlayan önemli ilçelerden birisi. Yeni işyeri demek yeni istihdam demek. Çarşambamıza önemli bir yatırımdır. Yatırımlarından dolayı ailemize teşekkür ediyorum. Çarşamba’da yatırım yapmak isteyen herkese kapımız sonuna kadar açıktır. İşlerini kolaylaştırmaktan mutlu oluruz. Yolumuza emin adımlarla hızlı bir şekilde devam ediyoruz.”

“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır”

Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı’da açılış programında yaptığı konuşmada ise, “Peygamber efendimizin bir hadisinden bahsetmek istiyorum. İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Kalaycı ailesi de böyle bir yola girdiler. Tabi Kalaycı ailesinin geçmişine bakmak lazım. Geçmişte küçük bir şemsiyenin altında Necati Amca ile başlayan bir serüvendi. Burada onu anmadan konuşma yapmak doğru olmaz.Bugün kıymetli evlatları da babalarına yakışır bir şekilde, gerçekten esnaflığı hakkıyla yapmışlar ki, burada bu kalabalığı görebiliyoruz. Allah onlardan razı olsun. Esnaf kardeşlerimizin yaşadıkları zorlukları görüyoruz. Göreve geldikten sonrada yakinen takip ediyoruz. Esnaflık zor iş. Hele bu dönemde daha önemli. Ben kıymetli ailemize ve buraya katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” Diyerek vatandaşların mağazaya destek çıkmasını istedi.

Konuşmalarının ardından, dualarla açılış kurdelesi kesildi. Kurdeleyi kesen davetliler daha sonra, yeni hizmete açılan binayı inceleyerek, işletme yetkililerine ‘hayırlı olsun’ temennilerinde bulundular.

Anahtar Kelimeler:
BellonaMağaza
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.