Öne Çıkanlar Samsun 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası
banner798

"Biyokütle Sanstrali'nde çöp kullanılmayacak!"

"Tarımsal ve orman ürünleri atıkları kullanılacak." Oltan Köleoğlu Enerji (OKE) tarafından yapılan açıklamada, Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Şube BaşkanıErdoğan'ın açıklamalarının yanlış ve art niyetli olduğunu belirterek; "“Anlaşılan o ki; Sayın Erdoğan’ın Türkiye’deki, hele hele Samsun ve çevresindeki bitkisel atıklardan oluşan hammadde potansiyeliyle ilgili hiç bilgisi yok. Ayrıca, santral için alınan lisansta ve ÇED yönetmeliğinin listesinde, tesiste kesinlikle fosil kökenli (kömür vs) ve plastik malzeme ile çöp ve benzeri malzemelerin kullanılamayacağı da yer almaktadır.

5436 sayılı Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun’da da geçen biyokütle tanımı ‘ithal edilmemek kaydıyla” şeklinde ifade edildiğinden ötürü, herhangi bir yakıt ithalatı gerçekleştirilmeden tamamen yerli ve değerlendirilemeyen tarımsal ve orman ürünleri atıkları ülke ekonomisine kazandırılacaktır.” dedi.

Açıklamada ayrıca bu tür santrallerde kullanılan yakıtlarla ilgili takip ve denetimin yasalar gereği devlet tarafından aralıksız yapıldığı da vurgulayan Oltan Köleoğlu Enerji (OKE), Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali ile ilgili söz konusu asılsız iddialarda bulunanlar hakkında yasal işlemlere başvuracağını açıkladı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.