Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner867

Biyokütle santrali ile ak partili vekil bağlantısı mı var?
banner852

Yapımı planlanan santralin, Samsun'a ve Çarşamba'ya yapılacak en büyük kötülük olduğunu söyleyen Akcagöz, 'Bu proje, Samsun'un doğasına, ruhuna, canına kast etmek anlamı taşır' dedi. Bu projenin, yenilenebilir enerji çalışması olarak anlatılarak vatandaşın kandırıldığını belirten Tufan Akcagöz, "Vatandaş, zehir solumak istemiyor. Kanser olmak istemiyor. Temiz bir doğada yaşamak, en temel insan hakkıdır. Güzelim Çarşamba toprağına zehir saçmak, kimsenin hakkı da haddi de değildir. Projenin yasal olduğu savunuluyor.

Hatta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bile, adeta bu işletmenin Avukatlığını yapar gibi bir tavır içerisinde. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Biyokütle enerji santrali, ovamızı katletmek için geliyor. Çarşamba ovası, Türkiye'nin en bereketli ovalarından biri. Elalem servet yapacak diye, millet olarak ölecek miyiz? Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, işi gücü bırakmış, Çarşamba ovasında faaliyet gösterecek olan bu şirketleri savunuyor. " dedi.

Çarşamba ovasında kurulacak olan biyokütle enerji santralinin menşeine bakıldığında, Samsun dışından bir firma bilgisine ulaşıldığını dile getiren Tufan Akcagöz, 'Acaba, AK Parti'nin Samsun Milletvekilerinden herhangi birinin bu şirketle bir bağlantısı var mı?' diye sordu. Bu şirketin bu kadar korunmasının ancak büyük bir siyasi destekle olabileceğini savunan Akcagöz, "Samsun'un kalbine hançer saplanıyor, AK Parti cenahından tek ses yok. Niye yok? Ortada bir çevre sorunu var ama ortada Samsun'dan binlerce oy almış Parti'nin Milletvekilleri yok. Samsun'da işsizlik her geçen gün artıyor. Her geçen gün, istihdam olanakları azalıyor. Buna çare bulamadıkları gibi, Samsun'un tertemiz doğası üç kuruş için heba edilecek, bunda da ortada yoklar. Ben Samsun halkına sesleniyorum. Hesap sorun. Yakalarına yapışın. Biz bu toprakları, gelecek nesillere tertemiz bırakmak zorundayız." diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876